x

12 godina grob Tošeta Proeskog je prekriven plastikom i najlonom: Konačno momak anđeoskog glasa dobija mauzolej! Naježićete se od njegovog izgleda!

16. oktobra će se navršiti 12 godina od stravične nesreće u kojoj je život izgubio jedan od najboljih glasova Balkana Toše Proeski. 

Pjevačev "vječiti dom" nalazi se na groblju Gumenje u Kruševu, a već skoro 12 godina riječ je o improvizovanoj metalnoj konstrukciji koja je pokrivena i ograđena plastikom i najlonima, prekrivena tepisonom od vještačke trave, dok je prostor oko groba popločan behaton pločama, koje propadaju.

No, konačno, opština Kruševo objavila je javni poziv kompanijama za izgradnju spomen-obilježja.


Emisija "360 stepeni" skopske televizije "Alsat-M" najavila je animaciju idejnog dizajna novog "vječnog doma" Tošeta Proeskog, a dizajn je uradio arhitekta Žarko Čeausevski.


Prema informacijama koje su objavljene u Elektronskom sistemu javnih nabavki, izgradnja bi trebalo da počne 10. septembra i bude gotova do kraja novembra.


Arhitekta Čeauševski je i prije nekoliko godina pobijedio na konkursu za uređivanje grobnice Proeskog, ali ta ideja nije realizovana, između ostalog i zbog toga što je objekat veći i skuplji. Kako su otkrili prisluškivani razgovori, projekat je takođe bio podložan političkim kalkulacijama tadašnje centralne vlade.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.(Kurir.rs/Alsat-M)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.