x

3 najveća mita o bezuslovnoj ljubavi!

Krajnje je vrijeme da prestanete da vjerujete u ove mitove o ljubavi i svoja očekivanja prilagodite realnosti!

Gledajući filmove i serije u kojima su prikazani savršeni parovi, većina ljudi stekne nerealna očekivanja o ljubavi i vezama. Na osnovu toga formiraju se i neke pogrešne predstave, koje vaš ljubavni život mogu da odvedu u propast – zato je bolje da što pre prestanete da vjerujete u ove mitove.

#1 Ako se bezuslovno volite, veza ne treba da bude teška

Ljubav je proces, i potrebno je da oboje radite na vezi, da bi ta veza bila uspješna i sretna. Dakle, bez obzira na to koliko se volite, važno je da se trudite jedno oko drugog – u suprotnom ljubav ne može da opstane. Mislite o tome kao o lijepom cvijeću koje će da uvene ako ga ne zalivate… Da biste “zalivali” svoju vezu dobro je da naučite vještine komunikacije, koje će vam pomoći da sa partnerom imate otvorenu i iskrenu komunikaciju, koja je osnov i za razvoj međusobnog povjerenja.

#2 Ako vas neko drugi se*sualno privuče, ne volite jedno drugo

Ako se desi da vas neko se*sualno privuče, a da to nije vaš partner, vjerovatno ćete se uplašiti da među vama više nema ljubavi i da je sve izgubljeno. Međutim, treba da znate da, iako vas neko drugi privuče, ali se među vama ništa ne desi, to nije faktor koji definiše vašu vezu sa partnerom. Vaše ponašanje je kriterijum za vezu, a ne neka kratkotrajna, prolazna privlačnost.

#3 Da me stvarno voli, usrećio bi me

Umjesto da pretpostavljate da vaš partner treba da se “odrekne svega” da biste vi bili sretni, izdvojite vrijeme da saslušate jedno drugo u vezi sa osjećanjima, brigama… To što slušate jedno drugo sa saosjećanjem i što možete jedno drugom da kažete svoje potrebe, mnogo je veći pokazatelj uspjeha vaše veze nego “skidanje zvijezda sa neba” kakvo gledamo u filmovima. Imajte na umu da je namjera važna, čak i ako partner ponekad ne ispuni vaša očekivanja. Prava ljubav postoji i zaista možete da uživate u sretnoj i zdravoj vezi, ako prilagodite svoja očekivanja realnosti – razmislite o tome što prije.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.