x

5 godina od užasnog zločina, cijela Srbija je bila na nogama tragajući za njom: Godišnjica ubistva Tijane Jurić (15) !

Na današnji dan prije pet godina, u blizini sela Bajmok, oteta je i ubijena tinejdžerka Tijana Jurić (15) iz Subotice, čiji je leš poslije 12 dana potrage, 7. avgusta 2014, pronađen na smetljištu u somborskom naselju Čonoplja.

Djevojčica je, podsjetimo, posljednji put viđena 25 minuta poslije ponoći, nedaleko od sportskog centra „Rata“ u Bajmoku. Prije zločina, 25. jula, Tijana se vratila s ljetovanja na kojem je bila s društvom. S njima je provela cijelo veče, a oko ponoći je krenula kući s drugaricom i drugom.

Međutim, u jednom trenutku se izdvojila i pošla sama nazad ka „Rati“ kako bi prijatelju vratila pozajmljeni duks. Tada je na zemljanom putu pronađena njena patika, ali od Tijane nije bilo ni traga.


Njen otac je nakon ubistva osnovao Fondaciju „Tijana Jurić“, koja se borila za doživotnu kaznu zatvora za najteža krivična djela. Fondaciju je podržalo oko 160.000 građana, nakon čega su usvojene izmjene Krivičnog zakonika kojim se ukida kazna zatvora od 30 do 40 godina i uvodi doživotna robija za najteža krivična djela.

Zbog ubistva tinejdžerke uhapšen je Dragan Đurić (34), mesar iz Surčina, koji je osuđen na 40 godina robije.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.