x

Adnan Ćatić u fenomenalnom obračunu nokautirao Turčina Šukrua Altayja

Bosanskohercegovački bokser i peterostruki prvak svijeta Adnan Ćatić alias Felix Sturm (44) večeras je u njemačkom Ludwigsburgu ponovo ukrstio rukavice s Turčinom Šukruom Altayjem, a vidjeli smo fenomenalan obračun u kojem je slavio Ćatić.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.


Ćatić je slavio tehničkim nokautom u devetoj rundi kada je sudija prekinuo meč.


Bio je to revanš između ove dvojice boraca pošto je Ćatić u februaru ove godine sudijskom odlukom savladao Altayja, koji je bio nezadovoljan takvim ishodom. Sada je Sturm definitivno dokazao da je bolji borac od Turčina i ovim je spuštena zavjesa na njihovo rivalstvo.


Agilnije je u meč ušao Turčin i odmah je zadao nekoliko dobrih udaraca, ali Ćatić se brzo "probudio" i uspostavio kontrolu u ringu te je u finišu prve runde s nekoliko dobrih direkta pogodio Altaya.


I u drugoj rundi obojica su nastavila ulaziti u otvorene razmjene. Gledali smo pravi rat i zaista je bilo teško procijeniti ko je bio bolji u druge tri minute.


Rat ovog dvojca nastavio se i u trećoj rundi. Obojica su zadavala mnogo udaraca, nekolicina ih je i pronalazila mete, a tako je nastavljena potpuno ravnopravna borba.


U četvrtoj su rundi oba borca malo podigla ručnu i tempo je opao, što je bilo i za očekivati nakon nevjerovatnog rata u prvih devet minuta borbe.

Turčin u petu rundu ulazi jako agresivno i baca veliki broj udaraca, ali nakon toga iscrpljen potpuno spušta gard i to Ćatić koristi pa slijedi serija dobrih udaraca bh. boksera s adresom u Njemačkoj.


Šestu i sedmu rundu je zasigurno dobio Ćatić, koji je iskoristio očit pad Turčina u ovom periodu borbe te je zadao ogroman broj čistih udaraca.


Nastavio je Ćatić dominaciju i u osmoj rundi, da bi potom u devetoj konačno i završio posao pošto je sudija prekinuo borbu kod jednog nokdauna u kojem se našao Altay.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.