x

Alen Islamović aktivno odmara u Italiji: Skijanjem održavam kondiciju koja mi treba za koncerte

Za Alena Islamovića protekla godina bila je ispunjena koncertnim promocijama aktuelnog albuma „Tajno“, a nakon šest mjeseci turneje i skoro 50 koncerata koje je legendarni pjevač održao širom regiona, na red je došao i zasluženi odmor.

Naime, Islamović sa suprugom Marjanom i prijateljima iz BiH, Hrvatske i Slovenije trenutno provodi zimu u popularnom italijanskom skijalištu Livigno, gdje aktivno odmara, skija i uživa u dugim šetnjama. Pjevač je veliki ljubitelj skijanja, kojim, kako kaže, održava kondiciju koja će mu trebati u narednom periodu kada nastavi sa solo koncertima, ali i nastupima sa „Bijelim dugmetom“. 

- U Livigno dolazimo već petu sezonu. Mjesto je smješteno na 1800 m nadmorske visine i ima oko 115 km staza koje su fenomenalno uređene, tako da skijašima pružaju baš pravi užitak. Oni koji ne uživaju u skijanju imaju na raspolaganju oko 1000 butika, dućana, kafića, restorana. Temperature se kreću od 7 do 17 stepeni u minusu, dani su sunčani, a naveče glavna ulica postaje velika diskoteka kod kafića Bivio. Ja skijam od 1984. godine, dobar sam skijaš i prošao sam sva najljepša skijališta u Evropi. Naučio sam svoju suprugu i kćerke da skijaju, a sada na red dolaze i unuci. Snijeg i planine treba voljeti- kaže pjevač koji je veliki ljubitelj prirode. 

Početkom februara nastavlja brzim radnim tempom i kreće sa koncertima, a prva stanica mu je Irska.

- 2. februara održaću koncert u Dublinu, u Twenty Two Night Clubu, a 14. marta sa bendom nastupam u Miracle Clubu u Reutlingenu. U martu se pokreće i „Bijelo dugme“, pa će nas naši fanovi tokom ovog mjeseca vikendima moći čuti i vidjeti u Oslu, Grazu, Londonu i Pragu- govori Islamović.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.