x

Zvijezda Bostona vrlo ljuta

Američki reprezentativac pred Mundobasket: Pa nisu ni nas s ulice pokupili!

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država u nikad slabijem rosteru dočekuje Svjetsko prvenstvo koje za 10 dana počinje u Kini. 

Selektoru Greggu Popovichu nastup su otkazale gotovo sve zvijezde sa spiska. James Harden, Anthony Davies, Zion Williamson, Damian Lillard i Kevin Love samo su neke od zvijezda koje su ovog ljeta rekle 'ne' reprezentaciji pa se Popovich našao u velikom problemu.

Upravo zbog silnih problema sa sastavom, mnogi smatraju da Sjedinjene Države mogu ostati bez zlata jer nikada nisu izgledale slabije, a takve izjave samo dodatno motivišu Jaysona Tatuma, košarkaša Bostona koji poručuje da on i njegovi saigrači nisu došli s ulice.

"Kao da su nas pokupili sa ulice... Mi smo NBA košarkaši i jako smo dobri u onome što radimo. Ovakve stvari nas samo dodatno motivišu", rekao je on za inostrane medije.

Ruku na srce, bez obzira na silne otkaze, treba reći da Amerikanci svejedno imaju jak sastav koji je popunjen nekim zvijezdama kao što su Brook Lopez, Donovan Mitchell ili Kemba Walker koji bi trebao i predvoditi ovaj tim.

Mundobasket počinje 31. augusta i trajat će do 15. septembra, a Amerikanci će biti u grupi sa Japanom, Turskom i Češkom protiv koje otvaraju prvenstvo.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.