x

MUNDOBASKET

Amerikanci saznali protivnika u polufinalu: Nijemci preživjeli Šredera i Latvijce za veliki uspjeh

Njemačka i SAD će igrati u prvom polufinalu Svjetskog prvenstva u košarci


Košarkaške reprezentacije Njemačke i Latvije igrale su u četvrtfinalu Mundobasketa, a pobjedu je upisala Njemačka rezultatom 81:79.

Tokom prvog poluvremena bilo je čestih promjena u vodstvu dviju ekipa, a razlika u stilovima košarke bila je vidljiva. Nijemce je tokom prvog poluvremena držala klupa, a pogotovo jer je Denis Šreder (Schroder), glavni igrač, zaista zakazao šutiravši 0/9 iz igre.


S druge strane, Latvijci su izgledali smirenije u prvom poluvremenu i njihove akcije su izgledale dosta smislenije od herojskog pokušavanja brojnih košarkaša Njemačke. Treba napomenuti da je Davis Bertans uspio pogoditi četiri trojke u prvom poluvremenu.

Drugo poluvrijeme je vidjelo mnogo bolju igru na ofanzivnom dijelu, a Nijemce je počeo predvoditi Franc Vagner (Franz Wagner) u izostanku dobre igre Šredera u ofanzivnom dijelu.


S druge strane, Davis Bertans je nastavio rafalnu paljbu iza linije za tri poena, uz Žagarsovu dobru igru, najveći razlog što su Latvijci toliko dobro izgledali.

Ključni trenuci su se desili početkom posljednje dionice. Selektor Njemačke je na klupu poslao Šredera i izveo visoku postavu, a Vagner i saigrači su uspjeli s visokom serijom poena u potpunosti slomiti protivnika.


Latvijci su se probali vratiti serijom pogođenih trojki, ali zaustavio je to Šreder sa svojim poenima.

Imali su Latvijci i šut za pobjedu, ali Davis Bertans nije uspio pogoditi šut za tri poena s devet metara.

Šreder je utakmicu završio s nadrealnih 4/26 iz igre, a vodio ih je Franc Vagner sa 16 poena, Mo Vagner je upisao 13, a Andreas Obst 12 poena.

Kod Latvijaca najefikasniji je bio Arturs Žagars sa 24 poena, od kojih su mnogi došli u posljednjoj četvrtini, dok je Davis Bertans ubacio 20, uz 6 pogođenih trojki.

U polufinalu će igrati s reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.