x

posjeduje lažnjak

Anabela imala lažnu policisjku značku: Pjevačica barabar sa Kinezima, umiješana u aferu koja nema kraja!

Strani državljani za kopiju službenih legitimacija plaćali između 80.000 i 100.000 dinara. Lažnjak posjeduje i pjevačica Anabela Atijas.

Policija je u posljednjih mesec dana oduzela više od 30 lažnih policijskih legitimacija, a mnoge od njih podijelili su pojedini policijski sindikati. Javna tajna je da su ih dobili i mnogi kojima je jedina veza s policijom bilo hapšenje, a sada su članovi pojedinih policijskih sindikata postali - Kinezi.

- Kod dvojice stranih državljana pronađene su i oduzete sindikalne organizacije, jedna Nezavisnog sindikata policije, druga Sindikata policajaca i policijskih stariješina. Oni su za te značke platili 80.000, odnosno 100.0000 dinara, a istragom će biti utvrđeno da li su ih oni zloupotrebljavali prilikom izvršenja nekih krivičnih djela - navodi izvor Srpskog telegrafa.


Nosilac počasne značke jednog od policijskih sindikata jeste i pjevačica Anabela Atijas. Ona juče nije odgovarala na pozive novinara Srpskog telegrafa da bi objasnila od koga, kako i zbog čega je dobila takvu službenu značku i šta je planirala s njom.

Vlada Srbije poslije serije tekstova Srpskog telegrafa usvojila je izmjenu Uredbe o izgledu, formi i sadržaju službene značke i legitimacije. Ovom izmjenom je zabranjeno da osobe koje nisu pripadnici MUP posjeduju takve legitimacije.


- Svima van nadležne institucije zabranjuje se izrada, stavljanje u promet, posjedovanje, odnosno korištenje značke ili drugog obilježja koje sadrži elemente vizuelnog identiteta službene značke ili legitimacije Ministarstva unutrašnjih poslova - saopšteno je iz Vlade Srbije.

Procjene koliko ima lažnih značaka u Srbiji kreću se od 3.000 do 10.000 komada. Neke od njih su identične službenim legitimacijama policajaca, izuzev u sitnim detaljima koji su skoro nevidljivi. Niko ne smije ni da procijeni koliko je takvih kopija završilo u rukama osoba sa dosijeom, uključujući i pripadnike ozloglašenih n.rko klanova.

.

.

.

.

.

.


Izvor: Republika.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.