x

teški dani

Anabela poznavala djevojčicu ubijenu u masakru: Divno dijete, moja najmlađa kćerka se družila s njenom sestrom...

Tragedije koje su se u samo dva dana dogodile u Srbiji odnijele su sedamnaest života, dok je ranjena dvadeset jedna osoba, i zavile u crno porodice, njihove prijatelje, ali i cijelu naciju.

Proteklog vikenda roditelji, familija i prijatelji ubijenih dečaka i djevojčica ispratili su ih na vječni počinak. I među javnim ličnostima ima onih koji su bili bliski sa žrtvama i njihovim porodicama. Skrhana od bola, pjevačica Anabela Atijas je sa kćerkama bila na sahrani jedne od sedam djevojčica koje je prošle nedjelje zvjerski usmrtio trinaestogodišnji dječak, njihov drug iz klupe, u nezapamćenom masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru. Pored njih, stradali su i jedan dječak i čuvar škole, dok su petoro djece i nastavnica historije ranjeni.


Pjevačicu je  ekipa Kurira spazila na groblju, nakon čega su saznali da je njena najmlađa kćerka bliska s mlađom sestrom nastradale djevojčice. To  je potvrdila Anabela kada su je pozvali ovim tužnim povodom.

- Mlađa sestra nastradale djevojčice išla je sa mojom kćerkom u razred. Zajedno su bile u boravku i cijeli dan su provodile zajedno. Predivna porodica. Velika tragedija, preteški dani za sve nas, naročito za porodicu - rekla je za Kurir vidno potresena pjevačica.


Kao i njene kolege koje su se javno oglasile, kako za medije tako i na društvenim mrežama, i Anabela je zanijemila od tuge i bola.

- Svaka riječ je suvišna. Poznavala sam to divno dijete. Đaci su došli da isprate drugaricu. Nemam šta da kažem - rekla je Anabela. Podsjetimo, učenik sedmog razreda u srijedu je iz očevog pištolja ubio osmoro djece u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kao i školskog čuvara, a ranio šestoro đaka i nastavnicu historije.


Načelnik PU za grad Beograd Veselin Milić otkrio je da je dječak imao spisak onih koje je planirao da likvidira. Zbog ugrožavanja opšte bezbijednosti, njegov otac je priveden i određen mu je pritvor do mjesec dana. Zbog ovog nemilog događaja u zemlji je proglašena trodnevna žalost.

.

..


Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.