x

Bondov automobil

Aston Martin će proizvesti 25 primjeraka modela DB5 iz filma "Goldfinger"

Nakon velikog uspjeha s modelom DB4 GT Aston Martin se okreće nastavku serije koja će vjerovatno također biti veliki hit. Radi se o modelu DB5 koji se pojavio u filmu "Goldfinger" o britanskom agentu Jamesu Bondu.

Aston Martin će proizvesti specijalnu verziju modela s funkcionalnim dodacima koje je imao i Bondov automobil uključujući i pokretne registarske tablice.


Ovakvi automobili su zajednički projekt Aston Martina i Kompanije EON Productions koja se bavi snimanjem Bondovih filmova. Kako bi sve bilo autentično, automobile će proizvesti Aston Martin Works u Newport Pagnellu gdje se nekada zaista proizvodio DB5.


Aston Martin se udružio s oskarovcem Chrisom Corbouldom, supervizorom za specijalne efekte iz filmova o Jamesu Bondu, kako bi zajednički razvili i ugradili funkcionalne dodatke u DB5. Svih 25 primjeraka specijalnog modela će biti lakirani u srebrenu boju kao što je bio slučaj i s originalnim primjerkom.


Model DB5 se pojavio u još šest filmova popularne franšize, a to su "Thunderball" (1965), "GoldenEye" (1995), "Tomorrow Never Dies" (1997), "Casino Royale" (2006), "Skyfall" (2012) i "Spectre" (2015). U filmu "Spectre" se pojavio i model DB10.


Jedan automobil će koštati blizu tri miliona eura, a prve isporuke se očekuju 2020. godine. Važno je napomenuti da automobili neće biti legalni za cestovnu vožnju.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.