x

Ruski Rolls-Royce

Aurus u Moskvi predstavio automobil za bogate kupce u Rusiji

Automobilska kompanija Aurus je na Sajmu automobila u Moskvi predstavila reprezentativni model Senat koji bi se mogao svidjeti patriotski nastrojenim bogatim kupcima u Rusiji.

Premijerno predstavljen na Sajmu automobila u Moskvi Aurus Senat je skraćena verzija modela u kojem se zvanično vozi predsjednik Rusije Vladimir Putin. Luksuzni automobil (čija je unutrašnjost obložena najkvalitetnijim materijalima) koji pokreće kombinacija 4,4-litarskog V8 biturbo motora i elektromotora ruskim kupcima bit će dostupan od januara.


Spomenuta hibridna pogonska grupa proizvodi više od 600 konjskih snaga koje se na obje osovine distribuiraju posredstvom 9-stepenog automatskog mjenjača. U Aurisu računaju da će Senat u prvoj godini prodaje u Rusiji pronaći put do 150 kupaca, a planiranim plasmanom na nekoliko drugih tržišta godišnja proizvodnja trebala bi iznositi blizu 10.000 primjeraka.


Auris će svoj luksuzni automobil, koji izgledom karoserije neodoljivo podsjeća na Rolls-Royceov model Ghost, za potrebe različitih službi ruske države ponuditi i u kombinaciji s blindiranom karoserijom, ali se Senat u takvoj verziji neće nuditi kupcima civilima.


Cijena još uvijek nije objavljena.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.