x

bilino polje

Bez golova u Zenici! (Galerija)

„A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je večeras na „Bilinom polju“ u Zenici prijateljski meč sa Kostarikom koji je završen rezultatom 0:0.

U odsustvu selektora Ivayla Peteva koji je pozitivan na virus COVID-19, ekipu je sa klupe predvodio pomoćni trener Elvir Rahimić.

Susret je protekao sa dosta trke, ali bez ozbiljnijih prilika. Gosti su imali više šuteva (13:8), ali ni jedan nije bio ozbiljnija prijetnja za golmane obje selekcije.

Posjed lopte je bio na strani Bosne i Hercegovine 52% - 48%.


Zmajevi će 31. marta na „Grbavici“ u Sarajevu odigrati meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. protiv selekcije Francuske.


Nakon utakmice održana je press konferencija na kojoj se predstavnicima medija obratio pomoćni trener Elvir Rahimić.


„Utakmica je bila teška, bez previše prilika. Mnogo borbe, duela, puno grešaka na obje strane. Uvijek nam je cilj da pobjeđujemo i igrači su dali sve od sebe. Računamo na njih, te nam je ova utakmica pokazala neke stvari koje trebamo da popravimo, ali sa čime raspolažemo. Sigurno da nam je hendikep predstavljao izostanak selektora Ivayla Peteva“, rekao je između ostalog Rahimić i dodao:

„Kostarika je ozbiljna reprezentacija koja ima dobrih igrača. Teško je igrati protiv takve ekipe, a i mi smo izveli novi sastav. Ne volim da izdvajam nikoga posebno, svi su dali onoliko koliko su mogli u ovom trenutku. Očekuje nas meč sa Francuskom i nadam se da ćemo svi biti zdravi i spremni.“

.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / nfsbih

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.