x

Binotto: Napravili smo pravi potez i to je to!

Ferrarijev F1 šef Mattia Binotto kaže da ne žale što su rekli Charlesu Leclercu da pritišće u situaciji dok je lovio Sergija Pereza u Red Bullu nakon čega se vodeći vozač prvenstva izvrtio i na kraju završio tek šesti.

Na prvoj domaćoj utrci sezone u Imoli Ferrari je startao drugi i četvrti, ali oba vozača imala su problematičan prvi krug – Sainz se izvrtio nakon kontakta s Ricciardom i zaglavio u šljunku dok je Leclerc izgubio pozicije od Pereza i Norrisa, donosi MAXF1.net.

Leclerc je uspio prestići Norrisa u osmom krugu i krenuo loviti Pereza, ali bez prave šanse za napad u borbi za drugo mjesto dok je Ferrari kasnije pozvao Leclerca u boks u završnici utrke i stavio mu set novih soft guma.

Isti potez povukli su iz Red Bulla, a Leclerc je pokušao pritisnuti Pereza i pritom se izvrtio u šikani u drugom sektoru, oštetio prednje krilo, ušao u boks i vratio se na deveto mjesto. Do kraja utrke uspio je nadoknaditi tri mjesta i završiti šesti.

“Bila je to jako teška utrka, treće mjesto bilo je najbolje što smo mogli danas jer su naši suparnici bili vrlo snažni”, rekao je Leclerc.


“Mučio sam se na soft gumama, ali kad sam vidio priliku da prestignem Pereza za drugo mjesto krenuo sam pritiskati, malo previše, kad sam trebao ostati na mjestu i osigurati te bodove.”

“Analizirat ćemo podatke i vratiti se jači.”

Binotto ne žali što su Leclerca pozvali drugi puta u boks kako bi pokušali nešto poduzeti u borbi s Red Bullom.

“Mislim da nikad nećemo žaliti što smo vozača tražili da pritišće”, rekao je Binotto.

“Mislim da je to dio našega posla i dio njihovoga posla da pokušaju voziti na granici. Pogreške se događaju.”


“Ovogodišnji bolidi su puno tvrđi preko rubnika, a ako napravite malu pogrešku možete platiti veliku cijenu. Tako da ne žalimo. Mislim da smo napravili pravi potez i to je to.”

Binotto je objasnio da Leclerca nisu pozvali u boks drugi puta jer su imali problema s gumama.

“Nismo imali problema s prednjim gumama, u tom trenutku brzina Pereza bila je jako, jako slična ili malo bolja. Ali kako smo vjerovali da nemamo prilike za napad, odlučili smo ući u boks.”

“Nadali smo se da će i oni ući u boks, što su na kraju i učinili tako da su oboje bili na novim gumama. To je bilo kao resetiranje utrke, 15 krugova do kraja, na soft gumama.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.