x

Bivši borci pred zgradom Parlamenta FBiH blokirali cestu, pa ušli u zgradu! (FOTO+VIDEO)

Bivši borci Armije RBiH i HVO-a okupili su se ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH, a ranije je najavljen dolazak bivših boraca iz 40 bh. općina. Bivši borci u borbi za svoja prava uoči današnje tematske sjednice posvećene boračkoj populaciji su blokirali cestu ispred Parlamenta.

Protesti su planirani paralelno s održavanjem tematske sjednice o stanju u oblasti boračko-invalidske zaštite i održavanjem sjednice Odbora za boračko-invalidska pitanja Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Bivši borci koji su se okupili ispred Parlamenta došli su između ostalog iz Goražda, Zvornika, Tuzle, Srebrenika, Kaknja i mnogih drugih gradova.


Zgradu i ulaz osiguravale su jake policijske snage. Podsjećamo, borci traže jedinstven i javan registar boraca, ukidanje finansiranja svih boračkih udruženja na svim nivoima i borački dodatak.


Predstavnici bivših boraca Armije RBiH i HVO-a ušli su u jednom momentu u zgradu Paarlamenta FBiH gdje će se obratiti zastupnicima u Zastupničkom domu na početku tematske sjednice o boračkim zahtjevima.


Ranije su Odbor za boračko-invalidska pitanja Zastupničkog doma Parlamenta FBiH i Zastupnički dom Parlamenta FBiH na današnjoj sjednici razmatrali Informaciju o aktivnostima Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata na poboljšanju položaja boračkih kategorija.



Foto/Video: EKskluziva.ba
Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.