x

Zenica

Blamaža kakvu Zmajevi ne pamte od 1998, Portugal protutnjao Zenicom

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Portugala u meču 8. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Zmajevi su doživjeli blamažu od Portugala – 0:5, a posebno je bilo bolno u prvom poluvremenu kada je pet lopti završilo u mreži iza leđa Ibrahima Šehića.

Zadnja linija kao da se nije pojavila na terenu, Sead Kolašinac je djelovao izgubljeno, vezni red je prespavao prvo poluvrijeme, a Edin Džeko u napadu bio je odsječen. Dijamant je jedine kontakte sa loptom imao kada bi branio defanzivni skok…

Stoga je selektor Savo Milošević bio primoran na dvostruku izmjenu na poluvremenu, vratio se u sistem sa pet u zadnjoj liniji i pokušao je spasiti što se spasiti dalo.

O utakmici je suvišno bilo šta napisati. Već u trećoj minuti Bruno Fernandes je loptom pogodio u ruku Barišića, a sudija Halil Umut Meler pokazao je na bijelu tačku. Siguran realizator majstrožije kazne bio je Cristiano Ronaldo. Jedan od najboljih fudbalera današnjice u 21. minuti udvostručio je prednost. U oba slučaja aktivirao se VAR, ali nije nam bilo pomoći.

Tri minute kasnije Fernandes pogađa za 3:0, do odlaska na odmor pogađali su i Cencelo (31) i Joao Felix (42).

Iz prvog poluvremena treba izdvojiti i navijače BiH koji su u nekoliko navrata skandirali “Savez napolje” i “Vico pederu”.

Drugo poluvrijeme je ličili na revijalnu utakmicu u kojoj je naš tim tražio počasni gol, a gosti su bili zadovoljni velikom prednošću.

Milošević i Zmajevi večeras su pali na ispitu, ali vjerujemo da će iz ovog poraza naučiti i izvući pouke pred martovski baraž u kojem nećemo imati pravo na kiks.

Za kraj treba pomenuti kako su Zmajevi večeras izjednačili najgori poraz u historiji. Identičnim rezultatom izgubili smo od Argentine u prijateljskom meču odigranom 1998. godine.


Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.