x

B*LIJE, ODLASKOM NA NJEN KONCERT FINANSIRATE Č*TNIKE! NE ZABORAVITE SREBRENICU! Ovaj plakat je osvanuo u Sarajevu pred koncert Marije Šerifović! A šta ona kaže na sve to?

Jedina srpska evrovizijska pobjednica, Marija Šerifović, održala je spektakularan koncert u Sarajevu na stadionu Koševo pred desetine hiljada ljudi.

Njena popularnost i 11 godina nakon pobjede na najprestižnijem evropskom muzičkom takmičenju ne jenjava, što govori o njenoj posebnosti i umjetnosti koju stvara.

Ipak, mnogima je, čini se, nacionalizam u svom negativnom značenju iznad muzike i dobre pjesme, te su pred koncert Marije Šerifović na ulicama glavnog grada Bosne i Hercegovine osvanuli plakati koji to i dokazuju.


- B*lije!!! Odlaskom na koncert finansirate č*tnike!!! Don't forget Srebrenica (Ne zaboravite Srebrenicu) - piše na plakatima na kojima su slike Milorada Dodika, Vojislava Šešelja, Ratka Mladića i Marije Šerifović.


Pjevačica je imala svoj komentar na ovu situaciju:

- Sarajlije, kao i svi ljudi iz Bosne i Hercegovine koji su došli na moj koncert, dokazali su da je ljubav jača od mržnje. Zatrovani pojedinci me ne interesuju jer su ionako u manjini - izjavila je ona za Blic.


(Espreso.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.