x

BMW M ukida osnovne verzije

Novi BMW X5 M i X6 M se već nude samo kao Competition modeli, jer njemački brend planira da od Competition modela napravi novu polaznu tačku za M modele.


Kako se navodi, ovaj potez je dio plana za rekonfiguraciju M linije. Sa modelima poput M440i koji popunjavaju jaz između BMW-ovih regularnih vozila i njegovih modela visokih performansi, Frank van Meel, izvršni direktor u BMW M, vjeruje da više nema potrebe za standardnim M modelom.

M brend je "uveo Competition sloj, koji je u stvari sada postao nova normalnost", rekao je van Meel. "Dakle, standardn M će nestati ili je više-manje već nestao… nećemo više deliti između M i M Competitiona, sve će to biti Competition u budućnosti".

Kao rezultat toga, M3 Competition će, primjera radi, postati preferirani izbor za one koji traže BMW limuzinu visokih performansi. Međutim, to ne znači da neće biti opcija za kupce koji žele još više performansi. Van Meel objašnjava da se CS i CSL modeli uvode kako bi pružili još ekstremniju opciju performansi od Competition modela.

(Autoblog.rs)



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.