x

BMW navodno spreman da ukine model Z4

Prema posljednjim glasinama iz zapadnjačkih stručnih medija, Z4 neće dobiti novo izdanje.

Kupei i kabrioleti polako, ali sigurno, nestaju sa tržišta. Egzodus je počeo još prije nekoliko godina, a u međuvremenu dobili smo silne potvrde od brendova koji će ukinuti modele u ovoj klasi vozila. Izgleda da će tako biti i sa BMW-om Z4, jer uprava u Minhenu nije zadovoljna dosadašnjim učinkom ovog kabrioleta.

Aktuelna, treća generacija Z4, zamišljena je kao rival za Porscheov 718 Boxter. BMW nije želio da samostalno iznese troškove razvoja takvog automobila, stoga su prisno sarađivali sa Toyotom. Iz te "ljubavi" izrodili su se trenutni Z4, kao i njegova japanska rođaka - Supra.


No, čini se da je bavarski kabriolet podbacio u komercijalnom smislu, te da rukovodstvo proizvođača iz Njemačke ne vidi razlog da taj model dobije nasljednika. Po svemu sudeći, Z4 će nestati sa scene 2025. godine. Direktnog nasljednika sigurno neće biti, a isključena je i opcija elektrifikacije, jer BMW do sada nijednom nije spomenuo bilo kakav električni kabriolet.


Do tada, Z4 bi trebalo da dobije blago osvježavanje. Restilizacija bi trebalo da stigne tokom naredne godine. Očekuju se blage promjene kako spolja, tako i unutar vozila. Nakon toga, BMW Z4 će polako početi da se sprema za penzionisanje, prenosi AutoRepublika.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.