x

VJEROVALI ILI NE

Britanski poduzetnik prodao praznu parcelu u Dubaiju za vrtoglavih 34 miliona dolara

Identitet kupca parcele nije poznat


Prazna parcela na luksuznom ostrvu Jumeirah Bej u Dubaiju, nedavno je prodata za više od 34 miliona dolara.

Neizgrađeno imanje od 24.500 kvadratnih metara prodao je Umar Kamani, britanski poduzetnik. Identitet kupca je nepoznat.

Ostrvo ima oblik morskog konjića

Parcela je jedna od 128 koje su prvobitno stavljene na raspolaganje na vještačkom ostrvu. Ostrvo od 6,3 miliona kvadratnih metara ima oblik morskog konjića i sadrži hotel sa pet zvjezdica razvijen u saradnji sa italijanskim luksuznim brendom Bulgari, koji je otvoren 2017. godine i ubrzo proglašen za najbolji luksuzni hotel na svijetu.

Ostrvo Jumeirah Bej također je dom brojnih pješčanih plaža i marine za desetine jahti, vrhunskih restorana, teretane i spa centra. Ograničen broj luksuznih apartmana dostupan je i u hotelskom kompleksu Bulgari.

Dvije slične parcele prodane 2022. godine

Godine 2022. dvije slične parcele na ostrvu prodane su zajedno za 180 miliona AED, ili nešto više od 49 miliona dolara, što je znak da vrijednost zemljišta raste.

Prvobitnih 128 parcela na otoku smanjeno je na nešto više od 100, zbog toga što su neki kupci kupili više od jednog za izgradnju većih vila.

Predviđa da će ova prodaja dodatno povećati vrijednost parcela, kao i vila koje bi eventualno mogle doći na tržište kada budu izgrađene.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.