x

Diaz se ne plaši, ali...

Čečen prijeti legendi UFC-a: "Ja ću se pobrinuti za njegovu sahranu..."

Khamzat Chiamev izrastao je u strašnog borca, ali pravi ispit tek ga očekuje.

Čečenski borac koji živi i trenira u Švedskoj namjerava ući u ring sa UFC-ovom legendom Nateom Diazom.

"Želim se boriti protiv njega, to bi bilo dobro. Gledao sam njegove borbe kad sam bio dijete, on je savršen protivnik za mene", govorio je Chimaev dok je još punio u početku karijere.


Kada su Diaza iz UFC organizacije upitali da li je spreman da se bori sa Čečenom, samouvjereno je odgovorio: "Imajte malo poštovanja prema meni i nemojte mi nuditi meč s nekim rookiejem".

Međutim, mnogo toga se od tada promijenilo. Chiamev je postao jedan od najboljih, dokazao je svoju moć u borbi sa Gilbertom Burnsom, dok je Diaz bez borbi od prošlog ljeta kada je odmjerio snage sa Leonom Edwardsom.

Sada neumoljivo moli UFC da mu konačno dopusti još jednu, posljednju borbu prije odlaska iz organizacije, ali u organizaciji imaju druge planove s jednom od svojih najvećih zvijezda.


U intervjuu za The MMA Hour prije nekoliko dana Diaz je otkrio da je već toliko frustriran da bi mirno pristao na borbu s Chimaevom. I UFC je reagovao, pa nastoji da organizuje borbu. Poslovni šef organizacije Hunter Campbell potvrdio je da su se dvojica boraca već usmeno dogovorila i da samo čekaju potpise na ugovore.

Chiakmev, koji će biti veliki favorit, dao je jednu pomalo bizarnu izjavu, rekavši kako će se on lično pobrinuti za Diazov sprovod u UFC-u.

Dvoboj je okvirno predviđen kao glavni događaj UFC 279 turnira koji će se održati 10. septembra u Las Vegasu. Zbog fizičkih razlika, Chiamev će biti favorit, a mnogi smatraju da bi bilo loše da Diaz veliku borilačku karijeru završi porazom od mnogo mlađeg borca.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.