x

Detalji isplivali na vidjelo

Četvorica igrača Chelseaja presudila Lukakuu!

Odnos Romelua Lukakua i Chelseaja ne može biti lošiji.

Lukaku nije bio u konkurenciji za meč sa Liverpoolom što je vrhunac tenzija na relaciji između londonskog kluba i reprezentativca Belgije.

The Athletic je u ponedjeljak objavio detalje kako je uopšte došlo do odluke da se Lukaku kazni. Presudila su mu četvorica njegovih saigrača.

N'Golo Kante, Cesar Azpilicueta, Jorginho i Antonio Rudiger su bili igrači koji se složili da menadžer Thomas Tuchel mora kazniti Lukakua.


Engleski mediji izvještavaju da odlični napadač u nedjelju uopšte nije bio na Stamford Bridgeu za vrijeme utakmice kao što rade drugi igrači koji ne budu pozvani.

"Niko ne može da vjeruje", kazao je za Athletic neimenovani izvor iz svlačionice aktuelnog prvaka Evrope.

Tuchel je poslije meča s Redsima kazao da je izostavljanje Lukakua više bila mjera opreza nego kazna, međutim rijetko ko je u to povjerovao.


Robusni napadač je intervju uradio prije tri sedmice, ali je isti javno prikazan u posljednjim danima 2021. godine te je podigao ogromnu prašinu.

Lukaku je tada kazao da osjeća ogromnu žal što je napustio Inter te da bi se najradije vratio u milanski klub da to može. Iskazao je i da se osjeća nesretnim u Londonu.

Inače, u ponedjeljak će biti održan sastanak na kojem će se raspravljati o budućnosti 28-godišnjaka na Stamford Bridgeu. Rijetko ko vjeruje da u novi odlazak.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.