x

PRED BOKSERSKI SPEKTAKL

Daniel Duboa samouvjeren pred meč s Usikom: Zlostavljat ću ga, pucat ću iz svih oružja

Uprkos malim šansama koje mu svi daju, Duboa vjeruje da postoji način kojim može poraziti Usika


Nakon bokserskog spektakla u Londonu, ljubitelji boksa neće dugo čekati na novi. Posljednji vikend augusta rezervisan je za susret Oleksandra Usika i Daniela Duboe (Dubois).

Dvojica teškaša će se obračunati 26. augusta, a jasno je da Usik ulazi u meč kao veliki favorit. Neporaženi Ukrajinac nositelj je IBF, WBA i WBO svjetskih titula.

Treba naglasiti da je 25-godišnji Duboa puno neiskusniji bokser od Usika, iako ima isti broj profesionalnih mečeva.

Usik prije svega posjeduje daleko veće amatersko, ali Ukrajinac je i u profesionalnim vodama odradio više mečeva.

Uprkos malim šansama koje mu svi daju, Duboa vjeruje da postoji način kojim može poraziti Usika, a Britanac planira dobro iskoristiti svoje fizikalije.

- Dobro je biti autsajder, iako i dalje postoji pritisak i sve ostalo. Ali ne osvrćem se previše na pritisak – započeo je Duboa, a onda se osvrnuo na taktiku u meču protiv Usika.

- Čisto i jednostavno, prouzrokovat ću destrukciju na ovog tipa. Ja sam teškaš, on je došao iz kruzer kategorije i ja to moram pokazati. Moram se postaviti poput nasilnika i zlostavljati Usika. 25 mi je godina i moje vrijeme je došlo. Dolazim pobijediti, a pucati ću iz svih oružja - zaključio je samouvjereni Duboa.

Duboa će, barem što se fizikalija tiče, imati prednost. Britanac je pet centimetara viši dok im je raspon ruku isti. U posljednjem meču je bio težak 109 kilograma, dok je Usik, od prelaska u teškaše, došao na kilažu oko 100 kilograma.

Nije isključeno da se Duboa pojavi nikad teži u ovom meču i to pokuša iskoristiti kao svoju najveću prednost.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.