x

Danner: Ferrari se ovim potezom unazadio tri godine

Ferrari će nakon četiri godine imati novog šefa momčadi, Frederica Vasseura. Prijašnji šef momčadi, Mattia Binotto službeno će 31. decembra 2022. otići s te pozicije nakon što je njegova momčad imala vozača na drugoj poziciji u poretku vozača te bila drugoplasirana u poretku konstruktora.

Dok većina komentatora smatra kako je to bio pravi potez za Ferrari – bivši njemački vozač Formule 1, Christian Danner misli kako je tim potezom Ferrari “izbrisao” tri godine napretka od 2020. do 2022.


“Postoji čarobna riječ u Formuli 1, koja je ključna za put do uspjeha. Ta riječ je ‘kontinuitet’. Čak i kad stvari ne idu najbolje, bolje ih je analizirati i proučiti probleme, čak ih i rekonstruirati, ali važno je neka se radi unutar neke veće strukture.”

“Bojim se kako će Binottov odlazak unazaditi Ferrari za tri godine.”


Ako se pogleda prema vrhu poretka Formule 1 i momčadima koje su bile uspješne zadnjih desetak godina, čini se da Danner možda ima logike iza svojih izjava. Christian Horner je u Red Bullu još od samog početka momčadi 2005. godine. S njima je prošao sve scenarije – od vremena kad nisu imali bolji plasman od pete pozicije u prvenstvu konstruktora, preko ere Sebastiana Vettela i četiri uzastopna naslova vozačkog i konstruktorskog prvaka; nekoliko godina borbe za vrh s Ferrarijem i Mercedesom, pa sve do današnjeg dana kad su ponovo osvojili oba naslova s Maxom Verstappenom za upravljačem.


(f1.pulsmedia.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.