x

Džeko bi mogao u Milan

Dijamant bi na kraju karijere mogao zaigrati u klubu za koji je navijao?

Najbolji bosanskohercegovački fudbaler Edin Džeko još uvijek ne zna za koji klub će igrati u narednoj sezoni.

I dok Edin Džeko uživa u odmoru, u italijanskim medijima se mnogo špekuliše o njegovoj fudbalskoj budućnosti.

Bosanskohercegovački Dijamant je ugovor vezan za Romu do ljeta naredne godine i nema ništa protiv toga da ga odradi do kraja, no Džeko želi znati kakvu će mu ulogu namijeniti novi trener Rome Jose Mourinho.

S druge strane, italijanski mediji pišu da je nekoliko klubova iz Turske zainteresirano za uslugama našeg napadača, ali to nije sve.


Navodno, bar tako tvrde pojedini italijanski mediji, i u Milanu traže napadača, a upravo bi Džeko mogao biti taj koji će u narednoj sezoni praviti društvo Zlatanu Ibrahimoviću.

Željeli su Olivera Girouda, ali nakon što je francuski napadač i službeno produžio vjernost Chelseaju, okrenuli su se drugim rješenjima.


Alessandro Jacobone, suosnivač Radija Rossonera i kolumnist na radiju TMW, otkrio je da je sada Džeko na vrhu liste Milanovih želja, te da bi u narednim danima po pitanju njegovog dolaska mnogo toga trebalo biti jasnije.

Ovaj poznavalac prilika u Milanu tvrdi da je naš napadač spreman potpisati dvogodišnji ugovor i to raspoređujući sadašnju godišnju platu od 7.5 miliona eura na taj period. Tako bi Džeko na kraju karijere mogao zaigrati u klubu za kojeg je navijao kao dječak.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.