x

" Dobro djelo " pomaže najmlađim stanovnicima Sarajeva

Humano udruženje " Dobro djelo " koje se nalazi u Sarajevu , Dobrinja (Trg Grada Prato broj 4) osnovano je 2014 godine sa ciljem da pomogne najmlađima i roditeljima koji nisu u mogućnosti da pruže djeci svu potrebnu pomoć iz slabih finansijskih razloga.

Predsjednica udruženja Ajla Gazić nam je rekla da su dosada pomogli mnogim mališanima i roditeljima i da ustanova pruža pomoć rada sa djecom i da sa njima rade psiholozi , pedagozi , defektolozi .

Finasiraju se sami i pomoć dobijaju od volontera i ljudi velikog srca koji su pružali pomoć i u hrani, odjeći i igračkama i da ustanova trenutno vodi brigu o 250 mališana.

Ono što se posebno istaklo u ovoj godini da nas je zahvatila epidemija korona i da su mislili i na najugroženije porodice i 40 obroka od aprila mjeseca se svakodnevno isporučuje na kućne adrese.

Djeca i roditelji su zahvalni Ajli Gazić koja se predaje u organizaciji punog srca i bori se za svaki dječiji osmijeh i iz udruženja dodaju da svaka pomoć je dobro došla jer djeca su naše najveće blago o kojima svi treba da brinemo.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.