x

veliko srce

Đoković odbio milion dolara nagrade: Evo zbog koga se odrekao astronomske svote!

Novak Đoković osvojio je u nedjelju 18. grend slem titulu u karijeri, čak devetu na Australijan openu, pošto je u finalu u tri seta savladao Danila Medvedeva.

Bilo je lijepih komentara na njegov račun, nažalost mnogo i ružnih na koje je već oguglao, a zanimljivo je da su mnogi zaboravili džentlmenski potez Đokovića pred početak turnira - kada je napravio nešto što bi malo koji top teniser uradio!

Direktor turnira u Melburnu Krejg Tili otkrio je da se Đoković složio da pobjednici dobiju manju nagradu nego inače kako bi više novca zaradili mladi igrači i oni koji ispadnu u ranijim fazama.


To je sve urađeno da bi se njima olakšala situacija u eri korona virusa, ali i pomoglo zbog velikih troškova puta do Australije, dvonedjeljnog karantina i još mnogo stvari, što je još samo jedan u nizu lijepih poteza najboljeg svjetskog tenisera.

Đoković je tako za osvajanje Australijan opena zaradio 2,13 miliona dolara, što naravno nije malo, ali je za milion dolara manje nego lani - kada je dobio 3,12.


U međuvremenu nagradni fond Australijan opena nije smanjen, nego povećan za 7 miliona dolara, pa je jasno da se Đoković unaprijed odrekao dobrog dijela zarade (trećine), pošto je dobro znao da će daleko dogurati i boriti se za pehar na svom omiljenom "slemu".

Time je Đoković pokazao da se stalno solidariše sa slabije rangiranim teniserima, kojima je pokušao da pomogne i molbom premijeru Viktorije, ali je to protumačeno na pogrešan način.

.

.

.

.

.

.


Izvor: Mondo.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.