x

Dolazi Hyundai Staria Load. Namijenjen je za utovar tri europalete

Sumnjalo se da će komercijalna verzija biti predstavljena putničke, i tako se dogodilo.

Ovo je Hyundai Staria-Load, najfuturističkiji kombi koji se može naći na evropskom tržištu. Zadovoljni smo ovom hrabrošću dizajnera, jer je u ovoj klasi teško pronaći bilo kakvo dizajnersko “ludilo”.

Zanimljiv dizajn

U komercijalnoj verziji nema LED trake pune širine sprijeda. Umjesto toga, korišten je crni dekor, koji također izgleda zanimljivo (iako manje impresivno). Ispod su svjetla u obliku pločica.

Bočno staklo zamijenjeno je pločama od lima koje otkrivaju karakter automobila. Sa stražnje strane nalaze se okomite, uske svjetiljke uz dugo staklo. Ono što je važno, kupac može izabrati želi li klasična, velika vrata ili dvokrilna vrata.


Savremeno radno mjesto

Naprijed su dva odvojena sjedala, koja su, naravno, postavljena prilično visoko. U ovoj je fazi teško govoriti o podešavanju sjedala, ali pretpostavljamo da svakako nije tako velik kao u osobnom automobilu. Također je moguće odabrati varijantu za pet osoba s manjim utovarnim sandukom.

Očekujte i tvrdu, ali pažljivo savijenu plastiku. Hyundai u tom pogledu ne razočarava čak ni u automobilima niže klase. Ono što je važno, kokpit je zaista moderan, a istovremeno i vrlo praktičan. Pred očima vozača su digitalni indikatori s mogućnošću personalizacije. Pitamo se kako će se ponašati po sunčanim danima, jer nemaju pokrivače osim malog krova. Ispred njih nalazi se upravljač poznat iz drugih modela korejskog proizvođača.

Centralna konzola ima multimedijalni ekran osjetljiv na dodir sa fizičkim tasterima i dugmadima. Čak i niže, nalazi se panel za klimatizaciju i brojne police i udubljenja za lakše slaganje malih predmeta. Vrijedna pažnje je i visoko pozicionirana ručica mjenjača koja vjerovatno sama pada u vašu ruku.

Hyundai Staria Load – specifikacije

Hyundai Staria-Load treba ukrcati tri europalete. Utovarni prostor doseže 4.935 litara, što je zaista dobar rezultat. Naravno, kupac može odabrati kabinu s pregradom kako bi spriječio pomicanje tereta.


Korisni prostor treba omogućiti transport tri europalete

Bez obzira na konfiguraciju karoserije, isti dizel će se uvijek naći ispod haube. To je 2,2-litarski dizajn koji proizvodi 174 konjske snage i 430 njutn metara. Ručni mjenjač sa šest stepeni prijenosa bit će odgovoran za prijenos snage na prednju osovinu.

Dostavno vozilo Hyundai Staria, naravno, dobilo je niz modernih rješenja. Njegov korisnik može koristiti, između ostalog:

elektronsku parkirnu kočnicu

pristup bez ključa

daljinsko zatvaranje i otvaranje

Android Auto i Apple CarPlay

induktivni punjač

paket sigurnosnih sistema.

Cijene automobila još nisu objavljene. Sumnjamo, međutim, da će automobil biti puno jeftiniji od putničke verzije Hyundai Staria.


(Automobili.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.