x

Sjajna reprezentativka BiH

Dominirati u Evropi ili SAD-u? Za Jones nema razlike! Opet je pokazala superiornost

Za Jonquel Jones se s punim pravom može reći da je u ovom trenutku možda i najbolja košarkašica svijeta.

Nakon sjajnog Evropskog prvenstva na kojem je košarkašica s Bahama vodila BiH do petog mjesta, Jones je nastavila s dominacijom i u WNBA ligi.

Jones nastupa za Connecticut Sun i u pobjedi svog tima nad Atlanta Dreamom upisala je double-double. Meč je završen 84:72.


Bh. reprezentativka je meč završila sa 24 poena, dodala je 16 skokova, imala je dvije asistencije i blokadu te sasvim zasluženo ponijela epitet najbolje igračice utakmice.

Interesantno da je ovo za Jones bio deveti double-double u sezoni i ne čudi zašto je ranije izabrana za nastup na All-Staru WNBA lige.

Inače, Coonecticut Sun koji je trenutno treća ekipa WNBA lige s omjerom 13-6 je pobjedom nad Dreamom izborio finale u Comissionars kupu gdje će igrati protiv Seatlle Storma, ekipe s drugim omjerom u ligi (15:5).


Podsjećanja radi, BiH je iza sebe imala odličan Eurobasket sa osvojenim petim mjestom i izborenim dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Australiji.

Popularna "dama s Bahama" je oduševila sve Bosance i Hercegovce koji su itekako svjesni njenog kvaliteta, izazvala je pravu euforiju među nacijom i prava je šteta što nije mogla doputovati na doček u Sarajevo.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.