x

Drugačije putovanje: 3 stvari koje morate iskusiti u spektakularnoj egipatskoj prijestolnici

Posjet lokalnim tržnicama uvijek je obogaćujuće iskustvo svakog putovanja. Osobito u Kairu, lokalne tržnice, poznate i kao bazari, nude more šarenih sitnica i aromatične poslastice.

Egipat nipošto nisu samo piramide, pustinje, Nil , Dolina kraljeva i slično. Egipat je mnogo više, a posebno puno toga ponuditi može njegov glavni grad Kairo.

Smješten uz rijeku Nil, Kairo je najveći grad u Africi i šesti po veličini grad na svijetu. Ovaj moderan, ali povijesno bogat grad pun je uzbudljivih iskustava i ukusnih delicija. Ako želite iskusiti nešto više od turističkog obilaska piramida i istraživanja povijesti, evo i ostalih ideja za provođenje dobrog vremena u Kairu.

„Điranje“ po kafićima

Kultura kafića u Kairu bogata je poviješću, ali i ponudom. Grad je prepun raznih kafića gotovo iza svakog ugla, koji poslužuju ukusne kave i druge raznorazne napitke. Mnogi od kafića stari su preko 200 godina. Čak su i noću ova živahna mjesta među mještanima popularnija od barova. Ne propustite uživati u užurbanom gradu uz uživanje u nevjerojatnoj turskoj kavi i ukusnim poslasticama iz bilo kojeg kafića uz cestu.


Džamija Muhameda Ali Paše

Upravo u citadeli u Kairu nalazi se Velika džamija Muhameda Ali Paše, poznata kao Alabaster džamija. Ova povijesna džamija izgrađena je između 1830. i 1848. godine, a dao ju je izgraditi Muhamed Ali-Paša, u znak sjećanja na svog najstarijeg sina. Sa svojim visokim kupolama, ova zadivljujuća džamija prvi je vidljiv prizor sa svake ulazne točke u gradu, što je čini jednom od najistaknutijih znamenitosti Kaira. Također ima nevjerojatno lijep interijer. Posjetite ovu džamiju kako biste iskusili duboko ukorijenjenu religijsku kulturu grada, a pritom se naravno, ne zaboravite i prikladno odjenuti.


Šopingiranje na tržnicama

Posjet lokalnim tržnicama uvijek je obogaćujuće iskustvo svakog putovanja. Osobito u Kairu, lokalne tržnice, poznate i kao bazari, nude more šarenih sitnica i aromatične poslastice. Prepuni svih svojih znamenitosti, mirisa i zvukova, ovi bazari daju vam nevjerojatnu priliku da unaprijed uživate u pravoj egipatskoj kulturi. U potrazi za najboljim suvenirima, svratite u fascinantni Khan el-Khalili, jedan od poznatih povijesnih bazara u gradu, pun tradicionalnih umjetničkih djela koje su izradili egipatski obrtnici. Radi još od 10. stoljeća, tako da, ovu tržnicu doslovno možemo nazvati i „živom tradicijom“.


(Punkufer.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.