x

Dvije godine bez Donne Ares!

Na današnji dan, prije dvije godine, napustila nas je Azra Kolaković poznatija kao Donna Ares. Popularna pjevačica preminula je na današnji dan nakon duge i teške bolesti u 41. godini u Bihaću.

Dva puta je pobijedila karcinom, ali se vraćao. Sve vrijeme je bila pozitivna i sa svojim fanovima dijelila dane borbe. Osnovala je i fondaciju za prikupljanje sredstava za liječenje raka, ali ju je nakon godinu zatvorila.

Bišćani, ali i svi koji su je poznavali, sjećaju je se kao lavice velikog srca, nasmijane do kraja, velike humanistice i borca.

Posthumno joj je dodijeljeno najveće gradsko priznanje Bihaća – Povelja “26 februar” za istaknuti lični doprinos i neizbrisiv trag koji je ostavila u muzičkom stvaralaštvu, kulturi, humanitarnom radu, promociji Bihaća u zemlji i inozemstvu, a posebno za iskazani optimizam i hrabrost u borbi s opakom bolešću.


Bila je među rijetkim koji su znali svirati, ali i pjevati mnoge žanrove. Njene pjesme slušaju se i danas.


Donna Ares je rođena 1. januara 1977. u Bihaću. Odrasla je u muzičkoj porodici (otac gitara, majka klavir, pjevanje). Završila je nižu i srednju muzičku školu i umjetničku školu u Bihaću. Prvi javni nastup imala je na “Dori” 1997. godine s pjesmom “Zadnja noć”. Postala je popularna u BiH nakon objavljene pjesme “Kazna”. Prvi album “Ti me više ne voliš”, koji je naišao na odličan odziv publike, objavila je 1998. godine.

.

.

.

.

.

.


(Hayat)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.