x

životna promjena

Elma Elfić napušta Novi Pazar, dobila novi mandat pomoćnice ministra!

Vlada Srbije postavila je Elmu Elfić, udovicu rahmetli Muamera Zukorlića i predsjednicu Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, za pomoćnicu ministra prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića, objavljeno je u Službenom glasniku, prenosi radio Sto plus.

Ona će biti zadužena za rukovođenjem Sektorom za unapređivanje ljudskih i manjinskih prava u obrazovanju, a počeo joj je tromjesečni mandat.

Tim povodom Elma Elfić se oglasila objavom na Instagramu.


“Nakon teške odluke da napustim sa djecom svoj rodni grad, informacija o imenovanju na poziciju pomoćnika ministra obrazovanja je došla kao prva lijepa vijest u našim životima.

Raduje me činjenica da ću u narednom periodu nastaviti da radim sa timom ljudi sa kojima sam u prethodnom mandatu ostvarila divnu saradnju, komunikaciju i profesionalni odnos.


Rahmetli Muftija mi je u zadnjoj godini svoga života dao dva važna zadatka: predložio me je, a nakon toga sam i izabrana za predsjednicu Univerziteta i time postala prvi njegov saradnik kojem je za života u potpunosti ustupio rukovođenje tom ustanovom. Znam da bi danas bio ponosan, jer sam ostvarila njegov dugogodišnji san i doprinijela razvoju Univerziteta u zemlji i svijetu.


Drugi zadatak je svakako imenovanje na poziciju pomoćnika ministra, te sama činjenica da i dalje ostajem na toj poziciji govori da sam i taj amanet uspješno ponijela”, napisala je Elfićka.

Elfić, druga supruga osnivača i bivšeg lidera Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića, na mjestu pomoćnice ministra prosvjete nalazi se od septembra prošle godine.

.

.

.

.

Izvor: sandzacke.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.