x

TESTIRAN NAKON SAHRANE

Episkop koji je služio liturgiju patrijarhu Irineju hospitalizovan zbog koronavirusa!

Episkop kruševački David je jučer služio opelo i liturgiju upokojenom patrijarhu Irineju, a sinoć je hospitalizovan zbog zaraze koronavirusom. To bi značilo da je ovaj vladika zaražen prisustvovao sahrani.

On je nakon sahrane testiran na koronavirus i nalaz je bio pozitivan, prenose srbijanski mediji, a sinoć je i hospitalizovan u bolnici "Dragiša Mišović" zbog kašlja i moguće upale pluća.


Iako je crkva apelovala da se poštuju epidemiološke mjere, ovaj episkop i član Sinoda SPC je izgleda odlučio doći na sahranu patrijarha uprkos tome što se ne osjeća dobro. Da je na sahrani bio u lošem zdravstvenom stanju primijetili su i korisnici društvenih mreža, što su i prokomentarisali nakon što je javljeno da je episkop hospitalizovan.


Episkop David se, nakon pojave simptoma, testirao i u aprilu, međutim drugi nalaz mu je bio negativan, a sada su ljekari potvrdili da je hospitalizovan usljed zaraze koronavirusom.

Koronavirus je razlog za smrt pet sveštenih lica Srpske pravoslavne crkve, među kojima je i poglavar Crkve te vođa SPC-a u Crnoj Gori mitropolit Amfilohije, čiju je sahranu služio patrijarh Irinej. Pored njih dvojice preminuo je i episkop valjevski Milutin, monahinja Nina i raščinjeni vladika Artemije.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.