x

estrada u panici

Estrada pod lupom: Policija pokreće istragu o automobilima koja voze poznati, a oni panično rješavaju papirologiju!

Oduzimanje Bogdanu Iliću, poznatijem kao Baka Prase, dva automobila sa stranim tablicama, "lamborginija urus" i "porše kajena", otvorilo je Pandorinu kutiju - ko sve od zvijezda sa estrade vozi automobile registrovane u inostranstvu bez prisustva vlasnika, a pritom ima stalno prebivalište u Srbiji.

Kako Kurir ekskluzivno saznaje, policija pokreće istragu o estradnim zvijezdama kako bi utvrdila ko je načinio carinski prekršaj, jer jutjuber nije jedini koji vozi skupocjene automobile u Srbiji. Među njima su: Dara Bubamara, Andreana Čekić, Seka Aleksić, Stefan Đurić Rasta, ali i mnogi drugi. Vozila za koja se utvrdi da se neovlašteno koriste biće privremeno oduzeta zbog sumnje u carinski prekršaj, radi policijskih provera.


Strani državljani, kao i državljani Srbije koji žive u inostranstvu (tamo rade, studiraju ili im je privremeni boravak odobren), mogu da dođu u Srbiju automobilom registrovanim u inostranstvu i da ga koriste dok traju razlozi njihovog boravka, objašnjava  sagovornik upućen u ovu proceduru. To vozilo smije da ostane u Srbiji najviše tri mjeseca. Ukoliko planiraju da borave u Srbiji duže, moraju da obave privremeni uvoz, koji je u potpunosti oslobođen plaćanja uvoznih dažbina. Pritom, stranac mora da ima odobren boravak u zemlji duži od tri mjeseca.


Ovim povodom kontaktirali smo s pojedinim pjevačima. Čekićeva tvrdi da je u njenom slučaju sve čisto.

- Ja sam austrijski državljanin i mislim da čak i ne bih mogla da vozim auto na naše table. Kod mene je sve legalno i čisto, potkrepljeno dokumentacijom - poručuje ona.


Isti je slučaj i s Darom:

- Cijeli život imam njemačke i austrijske, a otkako sam rodila sina, i francuske papire. Nemam potrebu da prebacujem tablice kad putujem non-stop i imam čiste papire. Ko god želi može da me provjeri - kaže Bubamara.


Pokušali smo da dobijemo i Rastu, koji nije bio dostupan za komentar. Međutim, njegov prijatelj nam je objasnio kako stoje stvari kad je reperov vozni park u pitanju, piše Kurir.

- Rasta je vlasnik automobila koje je kupio i on ima radnu dozvolu u Švajcarskoj. Po tom osnovu on može da upravlja kolima u našoj zemlji. On je nedavno policiji dostavio kompletnu dokumentaciju i papirologija je čista. Rasta se nikad nije bavio prevarama, a za sve što je kupio ima i potrebne dokaze. Postavili smo pitanja i MUP putem mejla, ali odgovor do zaključenja broja nismo dobili, završava Kurir.

.

.

.

.


Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.