x

Ferrari Purosangue 2023. Ovako izgleda SUV iz Maranella

Ferrari Purosangue bio je jedna od najbolje čuvanih tajni marke. Marka iz Maranella tvrdi da će s ovim modelom redefinisati koncept “sportskog SUV-a”. 

Ferrari se stavlja iznad konkurencije i tvrdi da će kupcima biti ponuđen automobil s jedinstvenim karakterom. Pa da vidimo o čemu to oni govore?

Ferrari Purosangue 2023. ide Rominim stopama

Osnovni model Ferrarija tj. model Roma su obožavatelji marke srdačno primili. Novi dizajn izaziva samo pozitivne emocije, a fantastične vozne karakteristike stavljaju ovaj model na čelo segmenta. Roma ima i još jednu važnu ulogu – utire put novim automobilima koji se dizajnerski naslanjaju na nju.


I to je slučaj s Purosangueom. Prvi “SUV” marke prati put Rome, koristeći mnoge detalje. Ovdje prije svega govorimo o prednjem dijelu vozila. No, možete vidjeti potpuno drugačije nacrtan branik, specifično “izbočenu” liniju poklopca motora (potencijalno skrivajući usis zraka) i masivnija rebra sa strane.

Također treba obratiti pažnju na lakirane lukove točkova (zanimljiv patent) te zanimljivo dizajniran spoj vrata s haubom i blatobranom. U isto vrijeme, bočna linija je lišena ručki – one se mogu zamijeniti tipkama u stupovima, kao u Mustangu Mach-E. Automobil, fotografisan u tvornici marke, stoji na jednostavnim felgama – to će vjerojatno biti jedan od “baznih” izbora.

Dugi poklopac motora također sugeriše da postoji šansa za nešto više uz V8 motor. Vrijedi se prisjetiti da Purosangue zamjenjuje GTC4 Lusso, koji se nudio s V8 i atmosferskim V12. Ovdje se, međutim, sigurno kladimo na nešto malo drugačije. U osnovnoj verziji može se pojaviti novi V6 agregat s hibridnim sistemom (poznat iz modela 296), a V8 će biti “šlag na tortu”.


Ferrari Purosangue nastoji kupcima pružiti izbor koji nikada nisu imali

Historija marke iz Maranella puna je fascinantnih modela, no među njima, barem službeno, nikad nije bilo automobila s četiri vrata. Time će to biti prvi takav automobil ove marke koji će doći do novih kupaca. Porodično putovanje automobilom s Cavallinom Rampanteom na haubi je sada moguće.

Stepen dorađenosti automobila prikazan na fotografiji sugeriše da se premijera bliži. Purosangue bi svjetlo dana trebao ugledati sredinom godine.


(Automobili.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.