x

DOBRA IGRA

FK Sarajevo došlo do druge pobjede na pripremama: Guliašvili pogodio dva puta

Sarajevo ubjedljivo savladalo ekipu Famosa


FK Sarajevo je u drugoj pripremnoj utakmici u Međugorju bez većih problema savladalo Famos iz Hrasnice. Rezulat je bio 5:1.

Za Sarajevo su su utakmicu počeli: Šahinović, Vršajević, Martinović, Trako, Đokanović, Čirjak, Ziljkić, Ikić, Varešanović, Oliveira. Trener Famosa se odlučio za sljedeću postavu: Karačić, Mulaosmanović, Sejtarija, Paro, Divjan, Ćatić, Vlahović, Fetahović, Aljić, Sokolović, Cibra.

Sarajevo je u prvom poluvremenu izgledalo konkretnije, ali je i ekipa Famosa izgledala poprilično sigurno. Ikić je u 17. minuti imao veliku šansu za Bordo tim, ali mu je odbranio Karačić. Sarajevo je i u nastavku prijetilo preko Čirjaka, Oliveire i Varešanovića koji je u 35. minuti propustio najbolju šansu za Sarajevo. Famos je u 41. minuti preko Cibre imao veliku šansu, ali je ekipa iz Hrasnice dobila samo korner.


Sarajevo je drugo poluvrijeme sjajno započelo, gdje su na početku došli do pogotka nakon lijepe akcije kada se Džafić najbolje snašao i pogodio. Sarajevo je priprijetilo u 50. minuti iz kornera, ali je rezultat ostao isti.

U 59. minuti susreta nakon jednog dobrog kornera Sarajevo je povećalo svoje vodstvo. Sjajno je skočio Haris Ališah. Bordo tim je u drugom poluvremenu preuzeo inicjativu, te su u 63. minuti poveli sa 3:0. Nakon sjajne akcije pogodio je Čataković.

Nije bilo pretjerano velikih šansi sve do 82. minute kada je Guliašvili (Guliashvili) postigao prvijenac u dresu Bordo tima za 4:0. Famos je u 85. minuti postigao počasni pogodak, a strijelac je bio Divjan. Sarajevo je tri minute poslije Famosovog gola postiglo još jedan ukupuno drugi Guliašvilija na ovom meču i utakmica se završila rezultatom 5:1.

Ovo je druga pobjeda za ekipu Bordo tima na pripremama, a sljedeća destinacija im je Antalija.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.