x

Potrebno je samo da se Amerika 'otvori'

Florida dala zeleno svjetlo za profesionalni sport, a tamo sele i najbolji bokseri svijeta

Američka savezna država Florida dala je zeleno svjetlo za održavanje takmičenja u profesionalnom sportu.

To znači da će sportisti u ovoj državi moći da održavaju svoje događaje bez obzira na pandemiju koronavirusa, ali naravno uz velike mjere zaštite i bez prisustva publike.

Ove pogodnosti odavno koristi prvi čovjek WWE federacije Vince McMahon, koji Raw i SmackDown održava u svom WWE Performance centru u Orlandu, a njegove prostorije zainteresovale su jednog od najvećih bokserskih promotora Boba Aruma.

Arum je spreman da razgovara s McMahonom i da određene mečeve organizuje u WWE centru, a spreman je da to napravi i bez prisustva publike.

"Za nas je to veoma interesantna opcija. Sigurno ćemo biti u kontaktu i postoji mogućnost da ćemo koristiti njihove prostorije za događaje bez publike. Dobro sarađujem s Vinceom i WWE federacijom. Ipak, neću ništa govoriti prije juna", rekao je Arum i dodao je:

"Sve će zavisiti od otvaranja države. Sve se svelo na testiranje, testiranje, testiranje. Ne može se ništa organizovati dok ne bude apsolutna sigurnost za sve".

Bokseri bi u slučaju da se mečevi održe bez gledalaca morali da prihvate manje novca.

"Dat ću vam primjer. Od ulaznica su Fury i Wilder dobili 17 miliona dolara. Kako ćemo nadomjestiti to? Ako ne uspijemo, neko će to morati 'iskašljati'", poručio je čuveni promotor.

Arum ima odličnu saradnju s WWE federacijom gdje je Tyson Fury čest gost u proteklim mjesecima i gdje je odradio nekoliko šou programa.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.