x

LUKSUZ

Four Seasons lansira ekskluzivne i glamurozne jahte: Uskoro će ploviti morima

Studio je napravio kompletan dizajn broda od 207 metara koji bi trebao da bude lansiran 2025. godine


Tillberg Design iz Švedske je angažirao za projektiranje i master planiranje Four Seasons Yacht – luksuzne superjahte za renomirani brend koji vodi 127 luksuznih hotela i odmarališta širom svijeta.

Studio je napravio kompletan dizajn jahte od 207 metara koja bi trebalo da bude lansirana 2025. godine, dok su također dizajnirali sve smještajne jedinice za goste, uključujući apartmane i nekoliko važnih zajedničkih prostora za goste.

- Ovaj projekt potvrđuje novi i snažan trend u konstrukciji luksuznih jahti. One su nova vrsta veoma ekskluzivnih jahti koje kombiniraju razmjere malih i intimnih brodova za krstarenje sa sadržajima superjahti, sjajem i nivoom sofisticiranosti. Naš novi projekat je započeo sa vrlo jasnom i jedinstvenom vizijom našeg klijenta.

Zamislite da legendarna jahta izgrađena za Aristotela Onazisa, Christina O upoznaje Džejmsa Bonda. Možda mislite da bi bilo teško pogriješiti – ali to je također veliki izazov. Ne smijete pogriješiti – neuspjeh jednostavno nije opcija. Svaki dio i svaki detalj jahte mora biti savršen - rekao je Fredrik Johanson (Johansson), izvršni direktor Tillberg Design.

Four Seasons Yacht karakterizira zaobljena i elegantna arhitektura. Harmonične linije i proporcije Christine O, koja je također imala veoma izdašnu i lijepo opremljenu krmenu palubu za bazen, inspirisale su dizajnere da dodaju bazen dug 20 metara s okolnom palubom na samoj krmi Four Seasons jahte sa 14 paluba i njen raspored savršeno služi i za privatnost i za druženje. Dno bazena će se udvostručiti kao bina za modne piste, živu muziku itd.


Four Seasons Yacht će biti dizajnirana i isporučena tako da minimizira emisije. Gostima će biti na raspolaganju ukupno 892 kvadratna metra kombiniranog unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora, raspoređenog na četiri nivoa što znači da su ovdje zaista na vrhu svijeta, a 95 prostranih smeštajnih jedinica na jahti imat će široku mrežu kombiniranih apartmana.


Svaki apartman će imati prozore od poda do plafona koji omogućavaju pristup prostranim terasama. Four Seasons Yacht će također imati brojne restorane visoke klase, salone, barove, spa centre i druge sadržaje visoke klase.

Pošto je Four Seasons Yachts još uvijek daleko od svog prvog putovanja, detalji o rutama tek treba da budu potvrđeni, ali glasine o suncem okupanim putovanjima kroz Mediteran i Karibe su na horizontu. Troškovi će varirati u zavisnosti od pojedinačnih ruta i bit će objavljeni tek kada se rezervacije otvore u trećem kvartalu 2023. godine.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.