x

Nijedan tim nije blistao

Fudbal se vratio u Italiju: Juventus preko Milana otišao u finale Kupa Italije

Torinski Juventus plasirao se u finale Kupa Italije. Bianconeri su večeras u prvoj utakmici nakon tri mjeseca ugostili Milan u revanšu polufinala, a susret je na kraju završen bez golova (0:0). Juve je otišao u finale zbog gola u gostima iz prvog meča.

Juventus je od prve minute krenuo žestoko prema golu Milana. Šanse su se redale pred Donnarummom, a u 16. minuti je viđena najveća na utakmici.

Conti je igrao rukom u kaznenom prostoru, Daniele Orsato je pokazao ne penal, a odgovornost preuzima Cristiano Ronaldo. Međutim, pogodio je stativu i ostalo je 0:0.

Nekoliko sekundi kasnije Milan ostaje s igračem manje. Ante Rebić neoprezno startuje nad Danilom, a Orsato mu pokazuje direktan crveni karton.

Bezopasan je Milan bio u prvom poluvremenu. Nisu napravili ništa pred golom Juventusa, a s druge strane su se dobro branili i na odmor se otišlo bez golova.

Rossoneri su uspjeli na otvaranju drugog poluvremena da zaprijete preko Calahanoglua, no Turčin nije uspio da zabije.

Juve je kontrolisao igru, stvarao je šanse, ali lopta jednostavno nije željela u gol, a Milan se veoma dobro branio i nije bilo laganog prolaza na fudbalere Juventusa.

Ni Rossoneri nisu dočekali šansu iz kontre. Ostalo je na kraju 0:0, a u finale ide torinski gigant zbog gola iz prve utakmice (1:1).

Miralem Pjanić je u redovima Juventusa igrao sat vremena, Rade Krunić je kod Milana ušao u 82. minuti, dok je Asmir Begović meč odgledao s klupe.

Sutra se igra i drugo polufinale u kojem će se sastati Napoli i Inter.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.