x

REAKCIJA NA KAZNU

Juventus se oglasio povodom oduzimanja bodova: Osjećamo veliku gorčinu

"Biankoneri" su danas kažnjeni zbog finansijskih malverzacija za vrijeme pandemije koronavirusa


Juventus je danas kažnjen oduzimanjem 10 bodova zbog finansijskih malverzacija.

Savezni apelacioni sud Italije (FIGC) danas je održao novo saslušanje oko skandala koji je povezan sa njihovim isplaćivanjem igrača za vrijeme pandemije koronavirusa.

„Biankoneri“ su kažnjeni te se trenutno nalaze na sedmom mjestu italijanske Serije A, sa minimalnim šansama za ulazak u Ligu prvaka.

Poslije odluke Suda, oglasili su se i čelnici Stare dame. Naveli su kako Juventus prima na znanje ono što je odlučio FIGC, ali i zadržava pravo pročitati razloge kako bi procijenio moguću žalbu.

- Ono što je utvrđeno petom presudom u ovoj aferi, započetoj prije više od godinu dana, budi veliku gorčinu u klubu i milionima njegovih navijača koji su se, u nedostatku jasnih pravila, našli iznimno kažnjeni primjenom sankcije koje, čini se, uzimaju u obzir načelo razmjernosti. Ne zanemarujući potrebu za brzinom, od koje Juventus nikada nije bježao tijekom postupka, naglašava se da su to činjenice koje tek treba prosuditi sudija – stoji u Juventusovom saopćenju.


Andrea Anjeli (Agnelli), Fabio Paratići (Paratici), Federiko Kerubini (Cherubini) i Mauricijo Arivabene (Maurizio Arrivabene) su već kažnjeni. Njihove suspenzije se protežu u razmaku od 18 do 30 mjeseci.

Podsjećamo, kazna je smanjena sa 15 na 10 bodova zbog toga što su brojni rukovoditelji sa sporednijim ulogama oslobođeni krivice.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.