x

Genesis predstavio X Speedium Coupe

Genesis je predstavio novi luksuzni električni koncept - X Speedium Coupe.

Korejski proizvođač premijum automobila, Genesis, posljednjih godina donio je na svjetsku scenu prijeko potrebno osvježenje, a oni koji su pomislili da ovaj novonastali brend neće moći da se izbori sa jakom konkurencijom na tržištu, prevarili su se.

Genesis bukvalno grabi koracima od sedam milja. Asortiman je sve bogatiji, a njegovi luksuzni modeli se dobro kotiraju kako kod svojih vlasnika, tako i u medijima. U iščekivanju električnog GV60 u Koreji, održavaju visok nivo kada je u pitanju dizajn.

Nakon prošlogodišnjeg koncepta nazvanog X Coupe, sada je stigla svojevrsna evolucija ovog vozila. Klasični GT je postao "fastback", odnosno dobio je nešto drugačiju karoseriju i oznaku X Speedium Coupe.

Najveća novost je zadnji dio, gdje se linija krova proteže preko zadnjeg stakla, do kraja automobila.


Inače, u pitanju je najava novog dizajnerskog izraza koji će se koristiti na električnim modelima korejske marke. Prednja strana i dalje je prepoznatljiva, sa tipičnim trouglastim okvirom, koji je sada dobio konture od LED svjetala.

S obzirom da je u pitanju automobil sa električnim pogonom, izgubila se klasična rešetka maske hladnjaka.

Zadnji dio automobila je podjednako impresivan, a nekima će vjerovatno zaličiti na Aston Martin.

U svakom slučaju, Genesis je napravio još jedan atraktivan automobil po palicom poznatog dizajnera Luka Donkervolkea.


Šef dizajna Genesisa potvrdio je da ovo nije samo izložbeni automobil, već rezultat razvoja dizajna buduće linije produkcijskih električnih modela.

Paralelno sa predstavljanjem koncepta, Genesis je objavio da otvara listu narudžbina za GV60, prvi električni model u ponudi.

Zainteresovani kupci u Americi mogu da se prijave putem zvanične veb stranice, uz uplatu depozita od 500 dolara.

Podsjećamo, u pitanju je SUV model na E-GMP mehaničkoj platformi sa tri raspoloživa pogona, od bazičnih 228 KS i 350 Nm do sportske verzije sa 435 KS i 605 Nm.


(Nezavisne.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.