x

nada da će se prepoznati ljepota duša

Hanka Paldum: Tužna sam što nisam u prilici da pjevam u Beogradu!

Kraljica sevdaha i pjevačica narodne muzike Hanka Paldum za srbijanske medije izrazila je žaljenje što ne nastupa u Beogradu.

Iako dugo vremena nije nastupala u Beogradu, pjevačica je istakla da povremeno gostuje u emisijama u susjednoj zemlji.

"Ja se često i sama pozovem da dođem, zovu me i da gostujem u emisijama kada osjete potrebu i želju da me ima ja se odazovem i ako mi vrijeme dozvoljava. Malo sam tužna što svoj koncert nisam u prilici da napravim u Beogradu, ali što kažu: "Dok nafaka ne provri, neće se to ni desiti", rekla je.


Kraljica sevdaha istakla je da se nada da će se prepoznati ljudskost i ljepota duša.

"Ako Bog da, nadamo se da će doći i taj trenutak, neko vrijeme ljepše kada će ljudi znati prepoznati ljudskost, ljepotu duša i da nadvladamo sve nedaće koje nam nameću loši ljudi", kazala je.

Pjevačica je prisustvovala promociji pjesme "Đula" Eldina Huseinbegovića u saradnji s orkestrom Aleksandra Sofronijevića, a istakla je da joj se ova saradnja izuzetno dopala.


"Eldina izueztno cijenim i volim kao moje dijete, a Aleksandar Sofronijević mi je na daljinu uvijek bio blizu. Nisam imala prilike da ga upoznam, ali evo ukazala se prilika i sretna sam da se napravio taj divan spoj između nečega što je ljubav, kvalitet, pozitivna energija bez obzira ko su, odakle dolaze, s koje razdaljine, iz kojeg podneblja. Pjesma je neuništiva, ona ima svoja krila, nadleti sve i dođe u srca onih koji je žele osjetiti i prisvojiti kako bi svoju dušu napojili i to je ovaj spoj koji sam tako doživjela", kazala je.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.