x

HAOS U BEČU: Zastava Izraela nasilno strgnuta sa sinagoge u centru grada, Austrijanci zgranuti, a onda usledila tuča (VIDEO)

Austrijski mediji pišu o antisemitskom činu koji se u petak uveče dogodio u centru Beča, gde je ispred sinagoge nasilno strgnuta izraelska zastava.

Hrvatski Večernji list prenosi pisanje tih medija i navodi da se pojavio video snimak koji je na društvenoj mreži X (bivši Tviter) objavio Bini Gutman, bečki član Uprave Svetskog jevrejskog kongresa.

On je naveo da se na snimku vidi mlađi muškarac koji učestvuje u verovatno politički motivisanom činu mržnje prema Izraelu dok mu drugi pomaže u tome.


Navodi se da je bečka policija potvrdila incident i objavila da se on dogodio u 2 sata u noći između petka i subote.

Gutman je naveo da je ovaj incident potvrda da je “situacija za Jevrejke i Jevreje i u Evropi ozbiljna”.


U klipu, koji su objavili i austrijski mediji, vide se dva mlađa muškarca koji iznad ulaznih vrata sinagoge nasilno skidaju izraelsku zastavu.

U neposrednoj blizini se vidi i mlada žena koja oponaša pucanje iz mitraljeza.


Austrijski list Hojte je objavio tekst pod naslovom “Nakon napada na zastavu u Beču došlo do divlje tuče” i nadnaslovom “Mržnja prema Izraelu”, navodeći da je jedan od očevidaca incidenta hteo da zadrži tu ženu, ali ga je u tome sprečilo više osoba, a jedna od njih ga je povredila udarcem u lice ozlijedila.

Policija je, nakon dolaska na mesto incidenta našla iščupanu zastavu i krenula u potragu za počiniocima za kojima još uvek traga.


(Kurir.rs/Heute/Večernji list)



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.