x

HAOS U KRALJEVSKOJ PORODICI

Hoće li Hari prisustvovati sahrani princa Filipa? Poslije skandalozne izjave Megan Markl sve se promijenilo!

Princ Filip preminuo je danas u 99 godini, potvrdili su iz Bakigemske palate. Povodom svoje smrti, princ Filip je izjavio da ne želi da se diže prevelika prašina ili bilo kakva drama, već da sve što se tiče sahrane, bude svedeno. To nije moguće, s obzirom da je njegova smrt historijski trenutak u Velikoj Britaniji.

Očekuje se da će tijelo princa Filipa obitavati u palati Sveti Džejms, istom mjestu u kom je bilo i tijelo princeze Dajane nakon njene smrti 1997. godine. Kraljica Elizabeta II će biti u zvaničnoj žalosti, koje po protokolu traje 8 dana, kada će biti otkazani svi događaji, ali se tokom tog perioda neće donositi ni bilo kakvi zakoni. Takođe, kako nalaže protokol, postoji i period žalosti od 30 dana, poslije kog se očekuje da se kraljica vrati ispunjavanju svojih dužnosti.


Poslije intervjua princa Harija i Megan Markl, koji je uzdrmao javnost, princ Filip je zabranio princu Hariju da prisustvuje njegovoj sahrani, nezvanično su prenijeli britanski mediji. Poslije dotičnog intervjua, princ Hari je otkazao putovanje u Veliku Britaniju, koje je planirao kako bi posjetio princa Filipa poslije operacije srca. Takođe, postoje priče, a prenijeli su australijski mediji, da se princ Filip zakleo da neće nikada više razgovarati sa svojim unukom Harijem, baš zbog skandaloznog intervjua.


Dok je princ Filip bio u bolnici, neki članovi kraljevske porodice su ga posjećivali, ali Hari, koji trenutno živi u SAD nije to učinio.

Zvaničnu izjavu saučešća su princ Hari i Megan Markl objavili na svom Tviter nalogu.

- Počivajte u miru vaše kraljevsko visočanstvo prinče od Edinburga.

Postavlja se pitanje da li će ovaj par koji je posljednjih mjeseci uzdrmao planetu, moći da prisustvuje sahrani jer su prekršili mnoge protokole. Gledajući historijske činjenice, poznato je da kraljevska porodica teško prašta bilo kakve izlive koji nisu u skladu sa njihovim pravilima. Na nama je da vidimo šta će se sljedeće dešavati i koju odluku će zvanično donijeti kraljevska porodica.

.

.

.

.

Izvor: Alo.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.