x

Hyundai IONIQ 6 je automobil 2023. godine prema Car & Driver magazinu

Popularni američki magazin za automobilističke entuzijaste koji postoji još od 1955. godine te na Internetu više od dva desetljeća proglasio je Hyundai IONIQ 6 najboljim automobilom 2023. godine.

Od kada je započela era elektrifikacije Hyundai je osjetno popravio imidž svog brenda. Mnogi su mišljenja kako je upravo Hyundai jedan od predvodnika inovacija na području električnih automobila, što zapravo i jesu, te tako više nisu samo "još jedan automobilski brend".

U prilog tome govori i nova nagrada koju su dobili od popularnog "Car and Driver" magazina, a koji je njihov Hyundai IONIQ 6 proglašen automobilom 2023. godine. Da stvar bude bolja, ovo mu nije prva ovakva nagrada.

Kažu kako su u za osvajanje ove nagrade u obzir uzeli nekoliko važnih kriterija, a to su – vrijednost, ispunjavanje svoje misije, napredne tehnologije i užitak u vožnji. Novi IONIQ 6 koristi novu 800V tehnologiju koja je i dalje rijetkost među električnim automobilima i koja drastično smanjuje trajanje punjenja baterije. Isto tako, cijena mu je vrlo konkurentska, dok bi se o samom dizajnu dalo pričati, ali ono što je nesumnjivo je kako je vrlo aerodinamičan, a što je kod električnih automobila izuzetno važno.

(Računalo.com)



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.