x

Iz mladine kuće otišli u smrt! Poginula cijela porodica, mladoženja, otac i brat: Detalji užasne nesreće kod Rume! Porodica neutješna, oprašta se na društvenim mrežama! (FOTO)

Miroslav Jovanović (37) i njegovi sinovi Marko (19) i Mirko (17) iz Starih Banovaca poginuli su u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se oko jedan sat ujutru desila kod pružnog prelaza u Putincima kod Rume.

Nesreća se dogodila kada je automobil "reno laguna", kojim je upravljao njihov rođak Zoran Jovanović (45) i u kome je bilo sedmoro ljudi, preletio pružni prelaz i zakucao se u drvenu banderu. U nesreći su, pored vozača, teško povrijeđeni Novica P. (16) i Angelina Nikolić (37), dok je njegov sin Aleksandar Jovanović (21), koji je bio na mjestu suvozača, lakše povrijeđen. Da tragedija bude još veća, Miroslav Jovanović se te kobne noći sa sinovima vraćao iz prosidbe snaje za sina Marka, s kojim je zajedno nastradao.

Kako nezvanično saznajemo, nesreća se dogodila kada je Zoran Jovanović u punoj brzini pokušao da pređe pružni prelaz. Neravnine prelaza odbacile su automobil, koji se potom u punoj brzini zakucao u stub.


- Bili su pijani. Zoran je brzo vozio. Kažu mi da je na pola kilometra odatle pretekao automobil mog drugog sina. Išao je brže od 100 kilometara na sat - priča Mirko Jovanović, otac nastradalog Miroslava.

On dodaje da je, prema njihovim saznanjima, dvoje putnika bilo u gepeku.

- Zoran je vozio, a na mjestu suvozača je bio njegov sin. Moj Miroslav i unuci sjedili su iza, dok je Angelina, s kojom je moj sin bio u vezi, bila s Novicom u gepeku. Kažu da je ona ispala od udarca na trotoar - priča nesrećni Jovanović.

On kaže da je prvi na mjesto nesreće stigao njegov drugi sin, kog su obišli u putu.- On je potpuno van sebe. Vidio je mrtvog brata i bratanca, dok je Marko još uvijek davao znake života. Hitna je pokušala da ga preveze do bolnice, ali njegovo srce nije izdržalo - priča plačnim glasom Mirko.

Kako nam je objasnio čovjek koji je u svega nekoliko sekundi ostao bez većeg dijela porodice, Jovanovići su se vraćali iz prosidbe.

- Marko je planirao da se ženi 26. maja, a 4. maja je trebalo da proslavi rođendan. Otišli su veseli, radovao se ženidbi i planirao je da osnuje porodicu. Sada je sve stalo. Ne mogu da zaboravim njegov osmijeh i radost na licu kad su odlazili. Umjesto da mu spremamo svadbu, sad planiramo sahranu - ispričao je kroz jecaje Mirko Jovanović.


Putinčani koji su se ubrzo našli pored olupine kažu da je jezivoj nesreći prethodio jak udarac.

- Pomislila sam da je voz udario u nešto ili da je pao silos. Kad sam izašla napolje u gluho doba noći, odjekivali su jauci jedne žene i muškaraca. Žena je bila na trotoaru, a oni koji su se našli tu odmah nakon udesa iz drugih kola pokušavali su da izvuku povrijeđene. Nakon nekog vremena došao je još jedan čovjek, rekao je da su bili da isprose njegovu kćerku. Objašnjavao je nesrećnik da ih je molio da ne sjedaju u kola, ali uzalud. Čovjek se u nevjerici sve vrijeme držao za glavu - priča D. B., koja živi u kući blizu mjesta gdje se desila nesreća.

.

.

.

.

.

.

.


(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.