x

Jedan od najboljih ikad odlučio je reći zbogom skokovima

Legendarni austrijski ski skakač Gregor Schlirenzauer uslijed brojnih ozljeda odlučio je završiti karijeru u 31. godini.

Schlirenzauer je zabilježio čak 53 pobjede u Svjetskom kupu čime je najuspješniji skakač u povijesti. Dva puta je slavio u ukupnom poretku, bio je tri puta najbolji skakač sezone i dva puta pobjednik novogodišnje turneje „Četiri skakaonice.“

Najbolji skakač na svijetu bio je od 2006. do 2014. Pored dva osvojena „Kristalna globusa“, tri puta je bio drugi i u tom periodu nikad nije bio lošije plasiran od devetog mjesta.


“Ovo je bio težak mjesec za mene. Zbog ozljede sam imao dovoljno vremena da se suočim sa prošlošću i uvidim gdje sam sada. Nije lako završiti karijeru, ali čini mi se da je odluka ispravna,“ objavio je Schlirenzauer.

Legendarni skakač ima i četiri olimpijske medalje, od kojih je tri osvojio na ZOI 2010. u Vancouveru (zlato u ekipnoj konkurenciji i bronce u pojedinačnoj na srednjoj i velikoj skakaonici). Četiri godine kasnije u Sočiju je bio srebrni u ekipnom natjecanju.


Na Svjetskim prvenstvima osvojio je 17 medalja, od toga deset zlatnih. U povijest se upisao 2011. u Oslu kada je na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja stajao kao najbolji na velikoj skakaonici u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, a trijumfirao je i sa reprezentacijom na srednjoj skakaonici.

Prošle sezone bio je daleko od svojih najboljih dostignuća i završio je sa samo osam osvojenih bodova.

U februaru je doživio još jednu tešku ozljedu koljena, kada je djelomično potrgao križne ligamente i tako prerano završio sezonu. Sedam mjeseci kasnije, neočekivano, priopćio je da je završio sportsku karijeru.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.