x

NBA

Jokić tripl-dablom predvodio Denver do finala konferencije, na Istoku će odlučivati sedmi meč

Tejtum je u četvrtoj četvrtini zabio više poena od kompletne ekipe Filadelfije


Džejson Tejtum (Jayson Tatum) promašio je 14 od svojih prvih 15 šuteva, ali zato je briljirao u posljednjoj četvrtini i odveo polufinalnu seriju Istočne konferencije u sedmu utakmicu (3:3).

Džoel Embid (Joel Embiid) ubacio je 26 poena, baš kao i Tajris Maksi (Tyrese Maxey), Džejms Harden (James) zaustavio se na 13, a Filadelfija je pokleknula pred svojim navijačima i Boston je na gostovanju stigao do velikog slavlja (86:95).

Tejtum koji je od početka imao očajnu napadačku večer eksplodirao je u četvrtoj četvrtini u kojoj je upisao 16 poena, dok su 76ersi ubacili tek 13. Tejtum je pogodio ključne šuteve te je u samoj završnici zabio čak četiri trice. Prvi strijelac Seltiksa u ovom susretu bio Markus Smart (Marcus) koji je dodao 22 poena, dok je Džejlin Braun (Jaylen Brown) upisao 17.

Odluka u putniku u finale Istoka past će ove nedjelje.

Košarkaši Denver Nagetsa uništili su u šestoj utakmici Finiks Sanse (100:125) i pred gostujućim navijačima osigurali finale Zapadne konferencije (4:2).


Nikola Jokić s novim je tripl-dablom predvodio svoju ekipu. Upisao je košarkaš iz Srbije u noći s petka na subotu 32 poena, 10 skokova i 12 asistencija, a veliku podršku imao je u Džamalu Mareju (Jamal Murray) koji je dodao 26 poena. Kameron Pejn (Cameron Payne) bio je s 31 poenom prvi strijelac u redovima Finiks, Kevin Durent (Durant) ga je pratio s 23, dok je Devin Buker (Booker) upisao skromnih 12.

Nagetsi su ovaj meč već praktički riješili u prvom poluvremenu koje je zaključeno rezultatom 51:81. S 81 poenom nakon prve dvije četvrtine Denver je ispisao historiju postavši gostujuća ekipa koja je u plejofu upisala najviše poena u prvom poluvremenu. Nagetsi sad čekaju boljeg iz meča Los Anđeles Lejkersa i Golden Stejt Voriorsa (Lejkersi vode 3:2).


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.