x

bravo

Još jedan podvig najboljeg tenisera Planete: Novak Đoković poklonio najsavremeniji skener KBC Dragiša Mišović!

U KBC Dragiša Mišović jučer  je pušten u rad najsavremeniji skener aparat, vrijedan 210.000 eura, koji će pomoći bržoj dijagnostici kovid pacijenata, a koji je toj bolnici predao najbolji teniser svijeta Novak Đoković.

Đoković je iskoristio priliku da se zahvali zdravstvenim radnicima, koji više od deset mjeseci rade u vanrednim uslovima i bore se za živote mnogih ljudi.

"Zdravstveni sistem je pod konstantnim pritiskom i nadam se da će ovaj skener najnovije generacije uspjeti da malo olakša neke okolnosti i da omogući većem broju ljudi da dobiju najbolju dijagnostiku za kratko vrijeme", rekao je Đoković.

On je dodao da u vrijeme epidemije svi treba da se ujedinimo i pružimo podršku zdravstvenom sistemu i svim zdravstvenim radnicima koji mukotrpno, od jutra do mraka, daju sve od sebe za zdravlje ljudi.


Direktor KBC Dragiša MIšović prof. Vladimir Đukić rekao je da će pacijenti koji se liječe od kovid 19 u toj ustanovi, posebno pacijenti koji su na mehaničkoj ventilaciji, imati za 15 sekundi preciznu dijagnostiku pluća i drugih organa.

Kada korona prođe, kaže on, aparat će omogućiti preciznu dijagnostiku pacijenata koji su zbrinuti na ginekologiji i urologiji, onkoloških pacijenata.

"Više od aparata nama znači Novakov dolazak , jer je on personifikacija dobre, uspješne Srbije. Novak je simbol borbe i pobjede dobrog nad zlim, sreće nad nesrećom, hrabrosti nad kukavičlukom", naveo je Đukić.


Zbog toga, nastavalja, dolazak Novaka mnogo znači, jer je, u borbi sa koronom, pored hrabrosti, potrebna i energija i pobednički mentalitet, koji Srbima nedostaje.

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar zahvalio se Novaku Đokoviću na svemu što čini za svoju zemlju i zdravstveni sistem Srbije.

"Pored toliko vremena mi danas ne znamo dovoljno o virusu korona, ali znamo jednu stvar: može da pogriješi test, može da pogriješi laboratorija jedino kada ste sigurni da je u pitanju korona je kada se uradi skener. Hvala Novaku što je uvijek tu, uz svoj narod, i što se zajedno borimo protiv opakog virusa", rekao je Lončar.


Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković istakla je da su na početku zdravstvene krize prouzrokovane virusom COVID-19, osnivači Fondacije Novak Đoković, Novak i Jelena Đoković, donirali milion eura za nabavku neophodne medicinske opreme za bolnice i zdravstvene ustanove širom Srbije.

"Mi smo se drage volje priključili zajedno sa fizičkim licima, kompanijama i svima onima koji su imali dobru volju i povjerenje da doprinesu u ovoj borbi sa COVID-19. Trudili smo se da pomognemo cijeloj Srbiji, ne samo Beogradu, mada je Beograd nažalost najugroženiji i najteže kliničke slike viđamo ovdje", navela je ona.

Dodaje da se Fondacija trudi da pomogne Kosovskoj Mitrovici, Kraljevu, Kragujevcu, Chupriji, Novom Pazaru i svuda gdje je bilo potrebno.

"Ovaj aparat je biran u dogovoru sa ljekarima, slušali njihove savjete i kupili skener koji je na našem tržištu u ovom trenutku sigurno najbolji", navela je ona.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.