x

Jovana (18) pobijedila rak, pa doplivala do Časnog krsta: Učenica sportske gimnazije pobjedu posvetila svima koji se bore sa kancerom! Od njenog govora svima su krenule suze!

Tradicionalno obilježavanje Bogojavljenja i plivanje za Časni krst održano je danas u Zemunu, a krst je osvojila Jovana Leposavić (18) iz Beograda.

Više od 200 plivača je plivalo u Zemunu, a kada je krenula trka Beograđanku Jovanu su momci viteški pustili do krsta.

 Osamnaestogodišnjakinja je po završetku podijelila sa okupljenima svoju potresnu životnu priču, rekavši da je pobijedila rak i da ovaj Časni krst posvećuje svima koji boluju od ove opake bolesti i onima koji nisu više sa nama.  


Fotografije: Kurir

I samoj Jovani, ali i okupljenima krenule su suze tokom potresnog govora.

Jovana je inače ranije igrala fudbal u Crvenoj zvezdi, a 2015. godine joj je dijagnostikovan zloćudni tumor u predjelu karlice. Proglašena za jednu od najtalentovanijih golmana u Srbiji.


Jovana je rođena 20. januara 2001. godine, a po Svetom Jovanu je dobila i ime. Na golmanskom dresu uvijek nosi broj 01, što simboliše njenu godinu rođenja. Idoli su joj Boban Bajković i Predrag Rajković, koga bi mnogo voljela da upozna. U Crvenoj zvezdi je već sedam i po godina.


Novac za njeno liječenje su skupljali tokom raznih humanitarnih događaja, a poslije lavovske borbe, stigle su divne vesti - Jovana je uspjela da pobijedi ovu tešku bolest!

Djevojčica se vratila u školu i treninzima, a slobodno vrijeme posvećuje raznim humanitarim organizacijama putem kojih se sakuplja novac za oboljele.

.

.

.

.

.

.

.

(Kurir.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.