x

Kapetan broda zvanog estrada: Jelena Karleuša je sinoć donijela svijet na Balkan!

Jelena Karleuša je baš po obećanju priredila spektakl svjetskih razmjera. Sve ono što možemo gledati kada na naše prostore dolazi svjetske muzičke zvijezde, potom na događajima tipa Music Awards, Superbowl, JK je spakovala u jednočasovni koncert koji je na muzičkoj platformi YouBox pratilo oko 100.000 ljudi. Jelena je fascinirala ne samo fanove, već i onaj drugi tabor, jer za silan trud i onakav performans uz live izvođenje, uistinu joj se mora skinuti kapa. 

Pomijeranje granica je zapisano Jeleni Karleuši u genima. Već godinama je najuspješnija u tome na našim prostorima. Uvijek se trudila da ono svjetsko donese i na Balkan, a godinama je sve više usavršavala i pravila poteze zahvaljujući kojim je danas zovu ženom iz svemira. Da po difoltu "obećanje ludom radovanje" nije u njenom slučaju, publika se uvjerila ove nedjelje, a Jelena je baš kako je najavila pomjerila sve barijere ne samo koncerata na nekoj stream platformi, nego i generalno. Sinoćnji audio vizuelni performans sa sve živim pjevanjem s pravom stavlja JK rame uz rame sa svjetskim zvijezdama. A dovoljno govori kako je na ovaj koncert stigla helikopterom.


Naime, koncert koji je prikazivan na YouBox platformi je sniman na heliodromu, a Jelena se tačno u 21 sati uz taktove pjesme "Upravo ostavljena" pojavila u helikopteru sa velikim inicijalima JK. Uz plesače je "odšetala" do džipa, u koji je sjela i provozala ga sa sve igračima do bine i to uz mega hit "Krimi rad". Inače, Jelena je za ovaj projekat sama osmišljavala kreacije za sebe i plesače.


U crnom trikou koji je isticao njeno zmijsko tijelo i zanemarivao činjenicu da ima 41. godinu, Jelena je uz koreografiju i specijalne efekte, dim, svjetla, ostavljala bez daha. Uslijedila je i pjesma "Insomnia". a potom i "Muškarac koji mrzi žene", "Ko ti to baje". Jelena je pokupila sve pohvale ne samo na račun fenomenalnog izgleda  svega, već i usavršavanja koreografije, pa je parirala plesačima cijelo vrijeme. Uz to svi su je pohvalili i zbog pjevanja uživo uz sve zahtjevne pokrete.


Ogromno iznenađenje večeri bio je prelaz sa pjesme "Ko ti to baje" na pjesmu "Hasta La Vista". Izazvalo je to šok i nejasnoću, a čim su se u kadru pojavila članice grupe Hurricane onda je jasno bilo kako su one Jelenine gošće i prvo iznenađenje večeri. Teško da su kamere mogle istrpiti četiri se.s bombe na jednom mjestu. Jelena je uz Sanju, Ivanu i Kseniju izvela pjesmu koja je ove godine trebala predstavljati Srbiju na Eurosongu, a onda su zajedno otpjevale "Baš je dobro biti ja". Sve ovo je bilo propraćeno uz s.ksi pokrete četiri pjevačice, a vjerujemo da se muški dio preznojavao i nije znao u koju prije gledati.


Većina njih smatra kako su najveći Jelenini hitovi balade, te da zahvaljujući posebnoj boji glasa i svojom emocijom niko ne može da ih izvede kao ona. To je vjerovatno predstavljalo i najemotivniji dio večeri. Jelena se na bini pojavila u novoj garderobi sa silom kristala na sebi i srebrenim perjem, te maskom na licu. "Ko ovu dramu režira" je otpjevala i izazvala najdublje emocije, a potom je uslijedila izvedba hitova "Moj dragi", "Tihi ubica".


Razmrdavanje je uslijedilo uz pjesmu "Ide maca oko tebe", te zanimljivu koreografiju, a onda je na red došla i "Slatka mala". "Žene vole dijamante" je pjesma koja nosi posebnu energiju, a tako je bilo i na ovom koncertu. Uslijedilo je još jedno iznenađenje i posebna gošća. Mnogi fanovi su ranije iskazivali želju da Jelenu vide s njom u duetu. Na neki način su dočekali svojjih pet minuta, budući da su se zajedno pojavile na sceni. Riječ je o Milici Pavlović. Uz performans uz pjesme "S.ksi senorita" i "Ludača" njih dvije su izazvale opštu pometnju. Ovako energične zvijezde u istom kadru i u zajedničkom performansu su izazvale adrenalin i trepet od pucanja ekrana. Nema sumnje da su Jelena i Milica ovim nastupom ušle u anale top događaja za domaću šoubiz scenu.


I dok je Milica otpjevala svoju pjesmu "Zauvek", Jelena se za to vrijeme presvukla. Pojavila se u crvenom, vatrenom kombinezonu. Ogromni ventilator se nalazio iza nje, a Jelena je oduvala hit "Još te volim". Uz pjesmu "So" je zajedno sa plesačima ležala na bini i smjenjivala s.ksi pokrete dok ih je kamera sve vrijeme pratila iz ptičje perspektive. Tokom numere "Casino" je uslijedio zasigurno jedan od najs.ksipilnijih prizora tokom noći koji je bio pravi raj za muške oči budući da se Jelena izazovno uvijala po motoru. Dvotočkaš i izazovne poze JK su "naparile oči" svim muškarcima, a spektakl je završen pjesmama "Bankina" i "Ostavljam te".


Utisci za sami koncert su fenomenalni. Jelena ne samo da je ispunila očekivanja, već ih je nadmašila i  srušila sve granice. Svijet je stigao na Balkan. Sve ono što imamo priliku vidjeti od strane planetarno poznatih zvijezda, Jelena je donijela na naše prostore i prezentovala da su svi ostali bez daha. Opće je poznato da kada Jelena radi neke stvari, onda ih radi da budu apsolutno perfektne, što je i razlog što odugovlači sa albumom. Naravno, ostaje nada da će nakon dolaska albuma sebe u ovakvom i još boljem svjetlu predstaviti širom Balkana, te da ćemo sve ono što smo vidjeli putem stream platforme doživjeti i na koncertima uživo. 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.